Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krvoproliće u najavi

rssBookmark and Share

28.09.2011. Autor : Bojan Bednar - E-Novine | Photo: BETA

Mladen Obradović i Obraz imaju toliku želju da 2. oktobra izazovu haos u Beogradu da su u pomoć pozvali lično patrijarha SPC. Najavljujući Molitveni hod, koji će biti organizovan u isto vreme i delimično na istom mestu kao Parada ponosa, Obradović je rekao da ta manifestacija ima “blagoslov sveštenstva Hrama svetog Save i drugih duhovnika”. O blagoslovu gradske policije nije bilo reči.

Krvoproliće u najavi

Međutim, na direktno novinarsko pitanje zašto će se Obrazovci oglušiti o poziv patijarha Irineja vernicima da ignorišu  “tu glupost”  i ne izlaze na beogradske ulice, Obradović je na konferenciji za medije u utorak, falsifikujući patrijarhov blagoslov, rekao:

“Molitveni hod ima blagoslov sveštenika Srpske pravoslavne crkve, a mi smo verna čeda i sinovi naše svete crkve i radimo ono za šta imamo blagoslov. To nipošto ne radimo na svoju ruku, radimo sa blagoslovom duhovnika.” Ko su neidentifikovani sveštenici i duhovnici Obradović nije obrazlagao. Podsetimo, sveštenstvo hrama svetog Save "i drugi duhovnici" nedavno su blagosloveno promovisali knjigu osuđenog ratnog zločinca Milana Lukića.

No, sve ostalo što je ovaj lažni pravoslavac i rodoljub rekao već napamet znamo.

On, Obraz i njihovo nakaradno nacionalističko tumačenje hrišćanstva su "zdrava i ponosna strana života", dok su homoseksualci (u nedostatku boljeg neprijatelja) razvratni, obesni i nemoralni, i kao takvi - Obradović to ne sme da kaže jer je proračunata politikantska kukavica koja se plaši tužbe zbog govora mržnja - oni su niža bića, ili još gore: nisu pravi Srbi. I uopšte, Srbin je samo onaj kome Obraz da atest.

Nekom bi moglo pasti na pamet da bi svakom pravom rodoljubu, na primer, bilo važno da se 2. oktobra nikome ništa loše ne dogodi. Mladen Obraz Obradović, iznenada i neočekivano, želi upravo suprotno – krvoproliće. Zato je od svih ostalih dana u godini izabrao baš dan održavanja Parade ponosa za organizaciju svog Molitvenog hoda, iako ima na raspolaganju još 51 nedeljnu i po jednu uskršnju i božićnu liturgiju.

Ne računajući iskrene vernike koji će podleći manipulaciji i koje je Obradović, u svojoj sumanutoj težnji da opravda strane investicije uložene u Obraz, pozvao da povedu i svoju decu, cilj Molitvenog hoda je da pod izgovorom poštovanja ljudskih prava (koja pravoslavni vernici u skladu sa Ustavom uživaju, bez ostatka, tokom cele godine) organizuje veliku grupu ljudi koja će se svakako sresti sa učesnicima Prajda.

To će samo po sebi biti veoma mučno ali se, znamo i to, neće na tome završiti. Neko iz Obradovićeve grupe potegnuće i nešto teže od reči i Obradović je toga svestan toga - sasvim moguće ne kao planer već izvođač radova tog incidenta.

Da bi sebi stvorio alibi Obradović je uputio zahtev policiji da "zaštiti" Molitveni hod i obezbedi javni red i mir, čak i "normalno funckionisanje saobraćaja", a sve pod izgovorom da bi nerede na Molitvenom hodu mogli da izazovu “režimski provokatori”.

Istovremeno, Obradović nije gadljiv na krv onih koji u njegovom umu nisu prepoznati kao Srbi, pa je zato, potpuno neprimereno hrišćanskim principima nenasilja, posredno pozvao na linč učesnika Prajda. On je zatražio od policije da u nedelju odbiju naređenja koja bi izazvala “sukob Srba i Srba”, dakle da odbiju da štite učesnike Prajda za koje se, kako se u šovinističkom zanosu izrazio, “ne zna ni ko su”.

-Pozivamo braću srpske policajce da ne idu protiv sopstvenog naroda i da odbiju naređenja koja bi ih terala da nasrnu na sopstvenu decu, uskliknuo je s mržnjom Obradović.

Ta rečenica, iako patetična, jasno pokazuje da je Obradović svestan koliko je javnost podeljena oko pitanja održavanja Prajda i angažovanja policije. Njemu je jasno i da bi zaista moglo da se dogodi da se nasuprot jedan drugog nađu otac policajac, koji je primoran da trpi napade huligana, ako ni zbog čega drugog ne bi li zaradio crkavicu i prehranio porodicu - i njegov sin, izgubljeni, zapostavljeni i neispunjeni tinejdžer koji identitet gradi kroz mržnju prema, u ovom slučaju, seksualnim manjinama. Ni za šta od svega toga Obradović ne mari. Naprotiv, on se toj šizofrenoj situaciji iskreno raduje jer Obraz crpi identitet iz negacije drugih ideja budući da za svoje, originalne, nema ni obrazovnih ni intelektualnih resursa.

Najbolje su to dokazali na konferenciji za novinare koja je bila upriličena ne bi li Obraz obavestio javnost o svojim nečasnim namerama. Dok je Obradović širio mržnju nabiflanim tekstom koji kao da je čitao sa nevidljivog kajrona, njegovi sledbenici, što uniformisani što u civilu, mrko su gledali okupljene novinare, “vickasto” dobacujući.

Na kraju Obradovićevog obraćanja častili su ga aplauzom. Konferencija za novinare, naočigled družine iz Udruženja novinara Srbije koji su Obrazu ustupili prostor, pretvorila se u političku tribinu. Ti neuki, moralni slabići, ni ovog puta nisu iznenadili i dokazali su da znaju da komuniciraju samo kamenjem i letvama. Takve ćemo ih i u nedelju gledati.

 

Sindi Loper podržala organizovanje beogradske Parade ponosa

Američka pevačica i glumica Sindi Loper podržala je organizovanje beogradske Parade ponosa, koja je zakazana za nedelju, 2. oktobar, saopštili su danas organizatori Parade.

U pismu podrške, koje je uputila Loperova, ističe se da svako ljudsko biće, bez obzira na to u kojoj zemlji živi, bez obzira na boju kože, religiju, naciju, pol ili seksualnu orijentaciju, mora biti jednako prihvaćeno sa dostojanstvom i poštovanjem.

-Svi mi zajedno moramo da radimo kako bi se taj ideal održao u celom svetu. Šaljem svoje najlepše želje narodu Srbije koji na ovogodišnjoj Paradi ponosa slavi različitost i porodične vrednosti, navela je ona.

Loperova je dodala da je "stajati zajedno, pred brojnim preprekama i protivnicima, njena definicija hrabrosti".


#   investicije   javni red i mir
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima