Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mlada Nišlijka umrla od gripa, Hitna pomoć poslala samo vozača

rssBookmark and Share

30.01.2017. Alo, Južna Srbija Info

Jelena Dinić (30) iz Niša preminula je od posledica gripa u petak na Infektivnoj klinici u Nišu, piše Alo.

Jelena Dinić, Foto: Privatna arhiva
Jelena Dinić, Foto: Privatna arhiva

- Moja Jelena se u utorak razbolela od gripa i dobila temperaturu od 40 stepeni. Nismo je vodili kod lekara, ali sam odmah zvala Hitnu pomoć da dođe i pruži joj pomoć. Nisu hteli da dođu, ali su me savetovali kako da ćerki spustim temperaturu. Međutim, ona je svakog dana imala visoku temperaturu. U petak ujutru joj je bilo mnogo loše. Tek kad sam počela da plačem, došli su iz Hitne pomoći i prebacili Jelenu na Infektivnu kliniku. Međutim, ona je gotovo prestala da diše i čim smo stigli tamo, lekari su počeli da je reanimiraju. Iako su je pola sata oživljavali, nije joj bilo spasa i moje dete je umrlo - kroz suze priča majka Snežana Dinić.

Ona zamera Hitnoj pomoći što su po Jelenu poslali samo vozača i smatra da bi lekar možda pomogao njenoj ćerki pre nego što je stigla na kliniku.

- Jelena je bila gotovo ukočena, slabo je disala. Povremeno je čak vrištala od tako visoke temperature. Da su je još u stanu reanimirali, možda bi sada bila živa - tužno kaže majka.

Majka objašnjava da je Jelena bila u depresiji jer joj je 4. januara umro otac Miroljub.

- Mnogo je bila vezana za oca i veoma ju je potresla očeva smrt. Otada se povukla u sebe i zapala u depresiju. Moj muž je bolovao od srca više od 10 godina i imao je pet infarkta. Njegova smrt za nas nije bila neočekivana. Ali zar da mlada, prava, zdrava devojka umre od gripa? Zaista smo sin i ja u šoku - kaže Snežana.

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu je ove zime zbog komplikacija izazvanih virusom gripa dnevno bilo hospitalizovano od pet do 10 pacijenata.

Komentara: 0


#   Hitna pomoć   smrt   grip   Klinika za infektivne bolesti   infektivne bolesti   Jelena Dinić
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}