Južna Srbija Info

Mlada Nišlijka umrla od gripa, Hitna pomoć poslala samo vozača

rssBookmark and Share

Niš 30.01.2017. Alo, Južna Srbija Info

Jelena Dinić (30) iz Niša preminula je od posledica gripa u petak na Infektivnoj klinici u Nišu, piše Alo.

Jelena Dinić, Foto: Privatna arhiva
Jelena Dinić, Foto: Privatna arhiva

- Moja Jelena se u utorak razbolela od gripa i dobila temperaturu od 40 stepeni. Nismo je vodili kod lekara, ali sam odmah zvala Hitnu pomoć da dođe i pruži joj pomoć. Nisu hteli da dođu, ali su me savetovali kako da ćerki spustim temperaturu. Međutim, ona je svakog dana imala visoku temperaturu. U petak ujutru joj je bilo mnogo loše. Tek kad sam počela da plačem, došli su iz Hitne pomoći i prebacili Jelenu na Infektivnu kliniku. Međutim, ona je gotovo prestala da diše i čim smo stigli tamo, lekari su počeli da je reanimiraju. Iako su je pola sata oživljavali, nije joj bilo spasa i moje dete je umrlo - kroz suze priča majka Snežana Dinić.

Ona zamera Hitnoj pomoći što su po Jelenu poslali samo vozača i smatra da bi lekar možda pomogao njenoj ćerki pre nego što je stigla na kliniku.

- Jelena je bila gotovo ukočena, slabo je disala. Povremeno je čak vrištala od tako visoke temperature. Da su je još u stanu reanimirali, možda bi sada bila živa - tužno kaže majka.

Majka objašnjava da je Jelena bila u depresiji jer joj je 4. januara umro otac Miroljub.

- Mnogo je bila vezana za oca i veoma ju je potresla očeva smrt. Otada se povukla u sebe i zapala u depresiju. Moj muž je bolovao od srca više od 10 godina i imao je pet infarkta. Njegova smrt za nas nije bila neočekivana. Ali zar da mlada, prava, zdrava devojka umre od gripa? Zaista smo sin i ja u šoku - kaže Snežana.

Na Klinici za infektivne bolesti u Nišu je ove zime zbog komplikacija izazvanih virusom gripa dnevno bilo hospitalizovano od pet do 10 pacijenata.

Komentara: 0


#   Niš   Hitna pomoć   smrt   grip   Klinika za infektivne bolesti   Jelena Dinić
@


 


[ Dodaj komentar ]