Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Cela Amerika je bez daha gledala ono što su Stefan i Danilo iz Niša jedva preživeli

rssBookmark and Share

05.12.2015. Blic Online, Irena Aćić

Nikada nismo bili toliko uplašeni. Mislili smo da će se napadači dići u vazduh i sve nas pobiti - kažu za „Blic“ vozači kamiona Danilo Tošić (24) i Stefan Đorđević (24) iz Niša, koji rade u Americi.

NjIHOV KAMION POSLUŽIO POLICIJI KAO ZAKLON: Razmena vatre policajaca sa Sajedom Farukom i Tašfin Malik
NjIHOV KAMION POSLUŽIO POLICIJI KAO ZAKLON: Razmena vatre policajaca sa Sajedom Farukom i Tašfin Malik

Oni su se našli usred razmene vatre između policije i para koji je usmrtio 14 ljudi. Kada su čuli da će sledeću turu voziti za San Bernardino, Danilo i Stefan su se šalili da će usput uhvatiti ubice o kojima su tog jutra slušali na vestima.

Nisu ni sanjali da će se nekoliko sati kasnije zaista naći u blizini Sajeda Faruka i Tašfin Malik, za kojima je policija u tom trenutku i dalje tragala, nakon masakra u Regionalnom centru za osobe sa invaliditetom.

- Stali smo na raskrsnici blizu mesta gde je trebalo da izvršimo dostavu. Ulice su bile puste. Odjednom, uleteli su nam policajci koji su nas izveli napolje i rekli da se sakrijemo iza kabine - pričaju Danilo i Stefan.

Danilo Tošić

Više od 100 policajaca steglo je obruč oko napadača. Kada su uočili ubice, policajci su zapucali na njih, sve vreme se krijući iza kamiona dvojice Nišlija.

- Pet minuta smo proveli usred razmene vatre, dok nam policajci nisu naredili da otpužemo do žbunja. Stalno su nas pitali da li smo upucani. Nismo videli napadače, ali smo sve vreme čuli metke - sećaju se momci.

Stefan Đorđević

Potom su pobegli u prodavnicu.

- Prvo smo otpuzali do nekog lokala i molili za pomoć, ali gazda nije hteo da nas pusti jer je mislio da smo mi teroristi. Zatim smo ušli u lokal pored, gde su nam dali šećer i vodu da dođemo sebi - pričaju Danilo i Stefan, koji su po kamion mogli da odu tek posle pet sati.

Njihov prijatelj Miloš Milivojević (25) prva je osoba koju su pozvali nakon pucnjave.

- Rekli su mi da su videli pripadnike CIA, FBI i specijalnih jedinica sa puškama i ručnim topom. Sva sreća da su prošli bez povreda - kaže Miloš za “Blic”.


#   policija   Amerika   teroristi   vozači   pucnjava   Osobe sa invaliditetom   kamioni   Stefan Đorđević        
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima