Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otkrivena velika količina lekova

rssBookmark and Share

29.02.2012. Autor : L.Mitrović |

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova u našu zemlju.

Otkrivena velika količina lekova

Oko 38.500 tableta različitih oblika i boja u rinfuzi i oko 300 ampula anabolika i anaboličkih steroida (Testosterone Base, Test-prop, Primobolan, Drostanolone...) pronađeno je u kartonskoj kutiji ispod jakne na zadnjem sedištu i ispod sedišta vozača u automobilu mađarskih registarskih oznaka. Pre nego što je podvrgut detaljnoj kontroli, automobil kojim je upravljala mađarska državljanka, ušao je u traku predviđenu za putnike koji nemaju ništa za carinsku kontrolu, što je putnica odgovorna za pokušaj krijumčarenja dodatno i potvrdila, rekavši da sa sobom, kao i njene dve saputnice, nosi samo lični prtljag.

Sastav, kvalitet i vrednost lekova će biti naknadno utvrđeni, kao i da li se radi i o povredi prava intelektualne svojine, kada je reč o lekovima u rinfuzi. Što se anaboličkih steroida tiče, oni povećavaju mišićnu masu i snagu, ali istovremeno dovode do povišenog krvnog pritiska, kardiovaksularnih bolesti, oboljenja jetre, agresivnog ponašanja, zavisnosti i drugih ozbiljnih problema, zbog čega se nalaze se na listi zabranjenih psihoaktivnih supstanci.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima