Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pedofilu samo četiri i po godine

rssBookmark and Share

24.09.2011. Autor | A. Đukić |

Veće Višeg suda u Jagodini, kojim je predsedavala sudija Angelina Matić, osudilo je Dragoslava Petronijevića (61), zvanog Dragi, na četiri godine i šest meseci zatvora zbog krivičnog dela obljube nad detetom. On je u više navrata imao seksualnu vezu sa dvanaestogodišnjom devojčicom J. T. bez roditeljske zaštite.

Pedofilu samo četiri i po godine

Skandal na sudu u Jagodini

Dragoslav Petronijević u pritvoru je uhapšen 22. aprila 2010. godine od kada je u ćuprijskom pritvoru, gde će ostaće do pravosnažnosti presude. Zatvorska kazna biće umanjena za period koji je Dragoslav proveo u pritvoru tako da će mu ostati nešto manje od dve godine. Kao je sudija navela u presudi Dragoslav je zadobio poverenje deteta, a zatim ga iskoristio.

-Dete je u međuvremenu ostalo bez oca, a živela je u kući optuženog Dragoslava Petronijevića, gde je, dok joj je otac bio živ, brinula o vlasnikovom imanju. Žena iz Paraćina, koja se povremeno brinula o starom ocu Dragoslava Petronijevića, otkrila je obljubu i prijavila policiji. Njoj je bila sumnjiva bliskost između njega i devojčice.

Devojčica je trenutno u hraniteljskoj porodici gde se oporavlja od svega što je preživela. Navodno, ćerka Dragoslava Petronijevića koja živi u Nemačkoj napisala je pismo podrške devojčici gde je rekla da je prošla kroz iste traume sa ocem i to još kao šestogodišnje dete.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima