Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pregazio decu u školskom dvorištu

rssBookmark and Share

Niš 15.12.2011. Izvor: RTS

Dvoje učenika i profesorka Hemijske škole u Leskovcu povređeni kada je džip uleteo u školsko dvorište. Jedna učenica životno ugrožena. Policija uhapsila vozača džipa.

Pregazio decu u školskom dvorištu

U dvorište Hemijske škole u Leskovcu nešto pre 12 sati uleteo je džip koji je povredio dvoje učenika i jednu profesorku.

Povređena učenica trećeg razreda M. S. je u teškom stanju prebačena u Klinički centar Niš i životno je ugrožena.

Tokom popodneva, niški lekari su izveli nekoliko operacija kako bi sanirali povrede karlice, mekih tkiva donjeg stomaka i prelome nogu.

Prema rečima lekara leskovačke bolnice, teške telesne povrede zadobila je i profesorka škole, ali ona nije životno ugrožena.

Ekipe Hitne službe leskovačkog Doma zdravlja na mestu nesreće zbrinule su još jednog učenika.

Očevici navode da se nesreća dogodila kada je džip udario u kamion, odbio se od siline udara i uleteo u dvorište u vreme malog odmora.

Leskovačka policija saopštila je da je uhapsila vozača džipa K.S. (72) koji je, "posle preticanja, povredio dvoje učenika i nastavnicu". Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden istražnom sudiji.

Prema policijskom saopštenju, nesreća se dogodila oko 11.45 u Vlajkovoj ulici kod Hemijske škole, kada je vozač džipa, "neprilagođenom brzinom prilikom preticanja udario u teretno vozilo".

"Odmah zatim udario je i u parkirani automobil, usled čega je izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo sa kolovoza na trotoar na ulazu škole i naleteo na pešake, učenicu M. S. (18) iz Togočevca, učenika N. Đ. (19) iz Donjeg Sinkovca i profesora D. R. (38) iz Leskovca", navodi se u saopštenju.

Džip je, prema nezvaničnim informacijama, vozio Krsta Stojanović iz okoline Vučja. Stojanović je devedesetih bio potpredsednik Skupštine grada Leskovca.


#   Niš   Klinički centar Niš   policija   profesorka   Klinički centar   životno ugrožen
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima