Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Preko „Fejsbuka“ do velike tragedije

rssBookmark and Share

Kamenički vis 22.08.2012. Autor: Niške vesti

Neposredno pre nego što je digao ruku na sebe, Rade Stojev (44) nije ubio svoju tek venčanu suprugu Aleksandru Nedeljković (33) i ćerku iz prvog braka, takođe Aleksandru (16) u automobilu „zastava 128“ već, kako se pretpostavlja, u šumarku na Kameničkom visu.

Preko „Fejsbuka“ do velike tragedije

A dvostruko ubistvo i samoubistvo je izvršio pištoljem, koji je nabavio zahvaljujući poznanstvu sa „Fejsbuka“!

Pripadnici Policijske uprave u Nišu otkrili su mesto zločina, stotinak metara udaljeno od parkiranog vozila, u kome su prošlog četvrtka po podne nađena beživotna tela Stojeva i njegovih supruge i ćerke.

Pronađene su čaure, istog kalibra kao pištolj koji je zatečen pored mrtvog Stojeva na suvozačevom mestu u kolima, koji je jedan hitac ispalio sebi u ista. U šumarku je otkriveno i jedno ispaljeno zrno, pakovanje za municiju, a na travi su primećeni tragovi krvi.

- Posle detaljnog pregleda, izuzeti su svi tragovi, a istražni sudija je naložio njihovo DNK i balističko veštačenje – kaže Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu.

Kako nezvanično saznajemo, Stojev je u šumarku iz pištolja ispalio tri hica u suprugu, a četiri u ćerku. Potom je, kako se pretpostavlja, njihova tela ubacio na zadnja sedišta automobila i krenuo ka asfaltnom putu za Kamenički vis. Međutim, pored saobraćajnice je zaustavio „zastavu 128“, a potom se ubio.

Stojev je, prema nezvaničnim saznanjima, pištolj kojim je izvšio dvostruki zločin i sebi prekratio život, nabavio na – prevaru. Naime, sa lažnim identitetom na „Fejsbuku“ upoznao je jednu Nišlijku, a posle zabavljanja su čak bili odlučili da se venčaju. I dok su devojčini roditelji uveliko pripremali svadbu, Stojev je od budućeg tasta uzeo pištolj.

I to tako što se predstavljao kao operativac BIA, pa je „složio“ priču da mora da odnese oružje do policije, kako bi ocu svoje devojke sredio na vezu da više na plaća porez na pištolj.

U međuvremenu, Rade Stojev se venčao sa Aleksandrom Nedeljković, sa kojom je bio u vezi četiri godine, a pištolj nesuđenog tasta je iskoristio na najmonstruozniji način.

U Istrazi ovoj porodičnoj tragediji isključuje se mogućnost da je neka četvrta osoba mogla da bude akter zločina. Međutim, tek treba da se rasvetli zašto je Stojev izvršio samoubistvo, sedeći na suvozačevom mestu u svom automobilu.


#   istražni sudija   Kamenički vis   oružje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima