Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

SIN POLICAJCA ME UNAKAZIO: Mladić iz Bele Palanke krvnički pretučen!

rssBookmark and Share

Niš 24.11.2015. Kurir

Željni krvi: Aleksandra Krstića (21) grupa razularenih napadača tukla pesnicama i šipkama bez povoda, a sve se događalo ispred zgrade policije u Beloj Palanci.

Aleksandar Krstić, Foto: Dragan Ilić
Aleksandar Krstić, Foto: Dragan Ilić

Aleksandar Krstić (21) iz Crvene Reke kod Bele Palanke teško je povređen kad ga je brutalno pretukla grupa mladića, i to ispred policijske stanice u Beloj Palanci. Među napadačima koji su pesnicama i šipkama udarali Krstića bio je i Aleksandar Milojković, sin jednog od starešina u saobraćajnoj policiji u Pirotu.

Krstić je zbog težine povreda zbrinut na Odeljenju za maksilofacijalnu hirurgiju, gde su mu konstatovana dva preloma vilice, dok je protiv učesnika tuče podneta krivična prijava. Po svemu sudeći, nasilnici su greškom napali Krstića jer su njegovog prijatelja pomešali s mladićem s kojim su odranije u sukobu.

Pokušao da pobegne

Pretučeni mladić je tog dana s drugovima bio u kafiću u centru Bele Palanke. Međutim, kad su izašli i krenuli kući, napadači su iznenada nasrnuli na njegovog prijatelja Aleksandra Nikolića.
- Krenuli smo ka automobilu kad su nam pritrčala dvojica mladića i počela da se prepiru s mojim drugom Aleksandrom. Pre nego što sam uspeo da se umešam, dotrčao je i treći nasilnik, koji je udario Aleksandra. Rekao sam mu: „Nemojte da se svađamo, ne želimo probleme“, a on me je ošamario. Njegovi prijatelji pokušali su da ga odvuku do kafića, ali im se on otrgao i udario me pesnicom - priča Krstić.

Kako kaže, tada su ka njemu pojurili momci sa šipkama, palicama i noževima.
- Pokušao sam da pobegnem ka autobuskoj stanici, ali su me sustigli. Udarali su me pesnicama i šipkama, pao sam na zemlju... Potom su me šutirali po celom telu. Krv mi je liptala iz usta, gušio sam se. Povikao sam: „Ne mrcvarite me više, jer sam mrtav“, a onda sam se onesvestio - rekao je Krstić.

Pretnje celoj porodici

Napadači su se nakon toga razbežali, a Krstić je prevezen u bolnicu, gde je odmah operisan. Kako kaže, ubrzo su njemu i porodici počele da stižu pretnje.
- Dok sam bio u bolnici, posećivala me je majka jednog od njih. Rekla mi je da sin i nju bije, ali da ću loše proći ako progovorim o napadu i on završi u zatvoru. Dobijali smo pretnje telefonom, zvali su nas više puta i govorili mojim roditeljima da će nas sve zapaliti ako bilo kome ispričamo o ovom što se dogodilo. Plašim se da će ceo slučaj biti gurnut pod tepih zbog toga što je jedan od njih sin policajca - priča Krstić.

Pretučeni mladić smršao je čak 20 kilograma nakon napada, a zbog preloma vilice teško govori i jede na slamčicu.

Brat Marko
BIO JE KRVAV, NIJE MOGAO DA PRIČA

Marko Krstić, Aleksandrov stariji brat, kaže da je otrčao u Hitnu pomoć čim je čuo šta se dogodilo.
- Aca je bio sav krvav i modar po celom telu. Nije mogao da priča. Pokušao je nešto da mi napiše, ali je pao u nesvest. Ubrzo su ga prevezli u nišku bolnicu - ispričao je brat pretučenog mladića.

Roditelji
OVO JE POKUŠAJ UBISTVA

Lela Krstić (45), majka pretučenog Aleksandra, kaže da je mnogo boli što gleda svoje dete unakaženo od batina.
- Sve skrivaju jer je otac napadača policajac u Pirotu, a mog sina su pokušali da ubiju - kaže potresena majka.

Otac Ljubiša (55) godinama ide na dijalizu, njegova supruga je polomila kuk i ruku, i nijedno od njih nije zaposleno.
- Pomažu nam četiri sina, koji rade sezonski kao drvoseče. Acu smo vozili u Niš da prima infuziju jer ne može da jede. A policija zataškava napad na mog sina zbog njihovog kolege. Sramota, pa valjda smo svi jednaki pred zakonom. Da je moje dete nekog napalo, odgovaralo bi - kaže otac Ljubiša.


#   Niš   Pirot   policija   mladi   Bela Palanka   krivična prijava   saobraćajna policija   policijska stanica   pretučen   Aleksandar Krstić   Crvena Reka   Aleksandar Nikolić   pokušaj ubistva
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima