Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Teško povređen električar

rssBookmark and Share

06.10.2012. Autor: Agencije

Elektromonter leskovačke "Elektrodistribucije" zadobio je danas opekotine ruke u seriji eksplozija na električnim brojilima tokom provere prijave da se u zgradi sa više stanova krade struja.

Teško povređen električar

Nesreća se desila popodne u ulici Radoja Domanovića u centru Leskovca, na ulazu dvospratne zgrade, nazvane "Kukareva kuća".

"U momentu kada sam zatvarao orman sa električnim brojilima, izbio je veliki plamen i ekslozija koja mi je opekla ruku do lakta i bacila me na pod, a potom je narednih 15 munuta pucalo, gorelo i dimilo na sve strane", ispričao je Ivan Filipović (47) koji je pušten kući pošto mu je u Urgetnom centru ukazana pomoć.

Njegov kolega Goran Ignjatović koji je sa još dvojicom električara proveravao instalacije po stanovima, kazao je da je postojala opasanost da se zapali cela kuća.

"Na spratu smo bili sa stanariam kuće, među kojima je bilo i dece, a nismo mogli da izađemo jer je sve bilo puno dima i plamena", ispričao je Ignjatović.

Tragediju su sprečile njihove druge kolege iz "Elektrodistribucije", koje su iskljucile struju u tom kraju, a vatru su ugasili vatrogasci. Filipović je kazao da je do prve varnice najverovatnije došlo kada je usled promaje, neka od "licni" došla u dodir sa golim bakarnim šinama.


#   instalacije
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima