Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšeni vlasnik i menadžer diskoteke "Studio"

rssBookmark and Share

21.08.2013. Autor: SRNA

Vlasnik i menadžer diskoteke "Studio" u Nišu Vesna A. (38) i Milan M. (31), oboje iz Niša, uhapšeni su zbog sumnje da su utajili porez na prihod od 130 miliona dinara, odnosno skoro 100.000 evra.

Uhapšeni vlasnik i menadžer diskoteke

Osumnjičeni od 10. oktobra 2010. godine do 1. juna ove godine nisu u celosti uplaćivali pazar od naplate ugostiteljskih usluga na žiro-račun diskoteke "Studio".

"U tom periodu uplaćeno je manje novca od stvarnog pazara u ukupnom iznosu od 131.224.216 dinara evidentirajući u knjigovodstvu samo novac koji je uplaćen na račun", navodi se u saopštenju niške policije.

Osumnjičeni su u istom periodu primili u radni odnos neutvrđen broj lica za izvršavanje raznih poslova, ne prijavivši ih na obavezno socijalno osiguranje i isplaćujući im zarade u gotovini, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Vesna A. i Milan M. osumnjičeni su da su izršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službene isprave i povrede prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja i oni će nakon isteka mere zadržavanja uz krivičnu prijavu biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima