Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlasniku "Saputnika" iz Niša određen pritvor

rssBookmark and Share

18.09.2011. Autor : Agencija TANJUG , Stefan.R

Potpredsedniku Fudbalskog saveza Srbije (FS S) i niškom privredniku Draganu Đorđeviću, koga je istražni sudija Višeg suda u Nišu danas saslušao, određen je pritvor od mesec dana i doneto je rešenje o pokretanju istrage, rekla je portparol tog suda Tamara Savić Cvetanović.

Vlasniku

Đorđević se sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja, u saizvršilaštvu, rekla je Savić Cvetanović.

Dorđeviću je pritvor određen, kako je rekla, zbog opasnosti uticaja na svedoke i ometanja postupka.
Sumnja za izvršenje tog dela nije u vezi sa Đorđevićevom funkcijom u FS S već je u vezi sa delatnošću njegove privatne firme.

Đorđević je pritvoren juče zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj tako što je samovoljno otpisao dug prema svojoj firmi u stečaju,a za račun firme svoje supruge i sina, čime je oštetio druge poverioce, preneli su lokalni mediji.

On je vlasnik firme "Saputnik" u stečaju (raniji "Putnik" Niš) i kafane "Sinđelić", a na čelu je i Fudbalskog kluba "Sinđelić" koji se takmiči u Prvoj ligi.

Đorđević je jedan od najbližih saradnika predsednika FSS Tomislava Karadžića, a na mesto potpredsednika nacionalnog saveza došao je tokom mandata prethodnog prvog čoveka Zvezdana Terzića. Đorđević važi za jednog od najzaslužnijih za dolazak Karadžića na funkciju. Komentar o hapšenju dobili smo i od predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

-Za hapšenje sam saznao iz medija. Ne mogu mnogo da komentarišem, jer nikakav zvaničan dopis nismo dobili. Đorđević je jedan od potpredsednika saveza i mojih saradnika. U Savezu nije učinio ništa slično, a ono što je radio van našeg Saveza to je pitanje za neke druge organe - rekao je za SPORTAL.RS Karadžić.

Đorđević je i predsednik FK Sinđelić iz Niša. Bio je i predsednik Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije.

Ovo je drugi bliski saradnik predsednika FSS Tomislava Karadžića koji je uhapšen u poslednje vreme.

Zbog sumnje da je utajio porez i bavio se pranjem novca u avgustu je priveden Predrag Petričević z Subotice, javnosti poznatiji kao vlasnik firme SMB gradnja, koja je jedan od izvođača radova na izgradnji srpske "kuće fudbala" u Staroj Pazovi.


#   lokalni mediji   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima