Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Leskovački nedeljnik ,,Naša reč’’ ponovo na kioscima

rssBookmark and Share

Leskovac 02.02.2011. Dušan Kocić

Pojava obnovljenog nedeljnika ,,Naše reči’’, posle dve godine pauze, izazvala veliko interesovanje čitalaca lista duge tradicije, ali je izazvao i brojne polemičke tonove

Redakcije ,,Naše reči’’: novinari se nadaju boljim
Redakcije ,,Naše reči’’: novinari se nadaju boljim

Ljiljana Stojanović, poznata novinarka iz Leskovca, dopisnica agencije ,,Fonet’’, zastupnik državnog kapitala i glavni i odgovorni urednik ,,Naše reči’’, kaže da ovaj list jedino pripada Leskovčanima i to se pokazalo i prethodnih dana, jer su mnogi pozdravili njegovu pojavu, ali su neka veoma uznemireni, što je pravi znak značaja i važanosti ovog glasila.

Ljiljana Stojanović, glavna i odgovorna urednicaStojanovićeva ističe da jedino želi da ,,Naša reč’’ nastavi da postoji. Iskreno mislim – pojašnjava Stojanovićeva - da je, u odnosu na činjenicu da ,,Naša reč’’ postoji 67 godina, najmanje važno kako se zove onaj ko je trenutno uređuje i da treba podržati tradiciju i instituciju, ne želeći joj kraj zbog ličnih animoziteta prema bilo kome.

Posle prvatizacije 2007. godine, Naša reč je redovno izlazila do 21. novembra 2008. godine kada se pojaivo poslednji broj koji je uredio Ljubiša Dinčić, dugogodišnji novinar Naše reči.

-Veoma me obradovala pojava ,,Naše reči’’ i pozdravljam ,,drugu mladost lista’’, jer je to jedini način da po odluci Osnovnog suda u Leskovcu dobijem svojih pet miliona dinara, koliko sam tokom 2007. i 2008. godine pozajmljivao listu – ističe Ljubiše Dinčića, glavni i odgovorni urednik ,,Naše reči’’ u vreme privatizacije.

Dinčić ocenjuje nije tačna tvrdnja koja se često plasira da je ,,Naša reč’’ ,,primer loše privatizacije, jer je tokom 2007. godine, sa trideset zaposlenih, preduzeće prvi put u svojoj istoriji poslovalo pozitivno, sa ostatkom dohotka od blizu 200.000 dinara.

Ljubiša Dinčić, nekadašnji glavni i odgovorni urednik-Da bi se list sačuvao, ne samo zbog tradicije koja traje 65 godina, nego i ovolikog broja zaposlenih, vlasnik je prodao stan i sav novac uplatio na račun preduzeća. To je prava istina koja se prećutkuje – pojašnjava Dinčić.

Dinčić tvrdi da je zajedno sa sinom Nikolom, koji je bio direktor firme i formalni vlasnik ,,Naše reči’’, u adaptaciju redakcije ,,Naše reči’’ uložio više od milion dinara vlastitog novca, a lako se može proveriti, navodi on, da vlasnik lista nikada nije podizao platu, već je novac ostajao na računu preduzeća.

-Takođe se može utvrditi – nastavlja Dinčić – da je vlasnik tokom dve godine

privatizacije, u više navrata uplaćivao novac za očuvanje likvidnosti preduzeća u iznosu od preko jednog miliona dinara. Uložio sam sve, sav novac od prodaje stana uplatio na račun preduzeća i danas bez posla živim kao podstanar! – navodi Ljubiše Dinčića i zaključuje:

-,,Naša reč’’ je prestala da izlazi zato što nije odgovara ovdašnjim gradskim čelnicima, koji su i javno izavljivali da će je zatvoriti jer je list bio nezavistan, iznosio istinu o svemu i dva puta je tokom 2008. godine proglašavan za jedan od najboljih regionalnih listova u Srbiji!

-Očekujem da Osnovni sud u Leskovcu donese odluku po podignutoj optužnici za zloupotrebe, a ja nisam ni policajac, ni sudija i ne pada mi napamet da se sa bilo kim upuštam u diskusiju o stvarima koje su predmet policijskih i pravosudnih organa – kaže Ljiljana Stojanović, glavna i odgovorna urednica Naše reči uz naglasak da ona i svi saradnici lista pripremaju nedeljnik Našu reč - potpuno besplatno!

 


#   Leskovac   Naša reč   Ljiljana Stojanović   Ljubiša Dinčić   bez posla   Osnovni sud
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima