Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlović: Bez daljih ulaganja niški aerodrom ne može da se razvija!

rssBookmark and Share

Niš 23.04.2018. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, izjavila je danas da bez daljih ulaganja niški aerodrom “Konstantin Veliki” ne može da se razvija i da prati druge aerodrome u okruženju, a da odluku o tome ko će njime upravljati donosi Skupština grada Niša.

“Bez daljih, dodatnih ulaganja, niški aerodrom ne može da se razvija i da bude konkurentan aerodromima u Prištini, Skoplju ili Bugarskoj. Sedam miliona evra potrebno je da bude uloženo u izgradnju kontrolnog tornja i druge opreme, a još pet miliona da se osposobi da na njega sleću i drugi, a ne samo lou-kost kompanije”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da je za Vladu Srbije važno da se nastavi ulaganje ne samo u niški aerodrom, nego i u druge manje aerodrome kao što su “Morava” i “Ponikve”, kako bi Srbija iskoristila njihov pun potencijal.

“Naravno, kad je reč o Nišu, odluku o tome da li će niškim aerodromom upravljati Vlada Srbije donose odbornici u Skupštini grada Niša. Ako Niš to ne želi, do toga ne mora da dođe”, dodala je ona.


#   Niš   Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   aerodrom   Skupština grada Niša
@Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima