Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nedavno otvorena deonica Koridora 10 već pun rupa

rssBookmark and Share

Bela Palanka 22.02.2016. N1 info

Deonica Koridora 10 kod Crvene Reke, koja je svečano otvorena krajem decembra, nije završena i zbog brojnih oštećenja koja su na njoj već vidljiva, stručnjaci kažu da će isti put opet morati da bude rađen.

Svečano otvoren Koridor 10 već pun rupa Izvor: N1
Svečano otvoren Koridor 10 već pun rupa Izvor: N1

Nema završnog sloja celom dužinom, a i osnovni je neravan, zaustavna traka je zatvorena jer nisu urađeni slivnici, a brojne rupe na mostu javljaju se jer je asfalt nanet preko metalnih ploča za koje ne može da se veže, kažu sagovornici N1.

Za puteve u Srbiji kažu da liče na krpe sa zakrpama, tako da učestali pozivi i žalbe na rupe ne bi bili uopšte čudni da na otvaranju ovog konkretnog puta nismo bili pre samo mesec ipo dana. Mi, brojne druge novinarske ekipe, 5.000 ljudi, zvaničnici, a ispred Vlade - potpredsednica i predsednik.

"Mi danas možemo ovako ponosno da gledamo na ovaj put", poručio je pre samo dva meseca premijer Vučić na svečanom otvaranju.

Pogled na put se brzo promenio. Sada stručnjaci potvrđuju ono što je vidljivo i golim okom - sa njim nešto nije u redu.

"Tu postoje neke tri vrste problema. Očito se vidi da pojedini delovi auto-puta nisu završeni, što se vidi po delovima koji bi trebalo da budu u sastavu auto-puta, vidi se da završni sloj nedostaje", objašnjava građevinski inženjer Danijel Dašić.

Da put nije završen povrđuju i stručnjaci Građevinskog fakulteta i Preduzeća za puteve, ali pred kamere je jedini pristao da stane Dašić, koji ima preko 20 godina iskustva u različitim građevinskim projektima i njihovom nadzoru.

"Jednostavno, građevinski radovi zahtevaju određene vremenske uslove i ne mogu se uraditi ukoliko to vremenski uslovi ne dozvoljavaju", kaže Dašić.

A kakvo je vreme bilo 30. decembra kada je put otvoren, znamo iz izjave premijera.

"Ovde ste se smrzli kao da je hladno, nema ni minus pet", rekao je premijer dok je sneg provejavao.

On je tada naložio direktoru Koridora da put do kraja marta 2017. u potpunosti mora da bude otvoren, ali nije rekao da li mora da bude i završen.

Stručnjaci kažu da će sloj koji nedostaje morati da sačeka bolje vremenske uslove. Na pitanje, šta će se u međuvremenu sa putem dogoditi, kažu - koliko propadne, propao je.

Gordana Bjeletić


#   Putevi Srbije   saobraćaj   Bela Palanka   Aleksandar Vučić   auto-put   vremenski uslovi   koridor 10   Crvena Reka   Danijel Dašić
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima