Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otkrivamo: Danas smenjuju direktore Železnica, Aerodroma, EPS-a...

Bookmark and Share

28.07.2014. 24sata

Direktor JP “Železnice Srbije” Dragoljub Simonović i direktor Aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević, već danas bi mogli da ostanu bez svojih fotelja.

Otkrivamo: Danas smenjuju direktore Železnica, Aerodroma, EPS-a...

To će se najverovatnije dogoditi danas na sednici Vlade Srbije koja se održava u Nišu, i koja će pored obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata, imati i radni karakter, kada se očekuje smena pojedinih direktora javnih preduzeća.

Kada su u pitanju “Železnice”, jedno od najvećih gubitaša, državne subvencije za ovo preduzeće iznose 13 milijardi dinara samo za 2014. godinu. Bez obzira na to, ovo preduzeće je samo u februaru ove godine na ime dnevnica isplatilo neverovatnih 10,4 miliona dinara.

I Aerodrom “Nikola Tesla” ostaje bez aktuelnog direktora, tim pre što je Velimir Radosavljević sredinom jula priveden jer mu se na teret stavlja da je oštetio ovo preduzeće za 207 miliona dinara u poslu sa niskotarifnom mađarskom aviokompanijom “Viz er”.

Premijer Aleksandar Vučić je pre nekoliko dana najavio da će na tapetu biti i pojedini direktori iz EPS-a, a razlog su loši rezultati poslovanja ove kompanije.

Gubici javnih preduzeća u Srbiji iznose oko 600 miliona evra. Od 730 javnih preduzeća, njih 510 posluje sa gubicima koji se mere stotinama miliona evra, a njihovi dugovi milijardama evra.

 

Komentara: 0


#   javna preduzeća     subvencije   Železnice Srbije   Aleksandar Vučić   Vlada Republike Srbije   smena   aerodrom   Viz Er   Nikola Tesla
@avucic @Vlada_SR @wizzair @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima