Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Paketi za penzionere u Prokuplju sa minimalnim primanjima

rssBookmark and Share

Prokuplje 13.06.2020. Južna Srbija Info

Na osnovu odluke Gradskog veća sa jedne od prethodnih sednica, penzioneri sa teritorije grada Prokuplja čija primanja ne prelaze 25.000 dinara, dobiće od lokalne samouprave pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Javna nabavka je raspisana, tako da će našim najstarijim sugrađanima, u narednom periodu, ova pomoć biti distribuirana na kućnu adresu.

Paketi za penzionere u Prokuplju sa minimalnim primanjima

-Kao odgovorna vlast, osećamo potrebu da pomognemo svim našim sugrađanima, počev od najmlađih pa do najstarijih. Obzirom da su naši najstarji sugrađani zainteresovani da li se negde upisuju, kako preuzimaju pakete, lokalna samouprava obaveštava penzionere da nije potrebno nikakvo upisivanje i da će im ova pomoć, nakon završene procedure javne nabavke, stići na kućnu adresu. Za bliže informacije, zainteresovani se mogu javiti svakog radnog dana od 8 do 17 sati na brojeve telefona 324-862 i 324-625, kažu iz lokalne samouprave.

Kako dodaju, ovo nije sve, jer su nadležni tu za sve sugrađane, i mlađe, i one najstarije.

-Naš posao je da rešavamo probleme sugrađana i pomažemo koliko možemo, naravno, sve u skladu sa mogućnostima i u zakonskim okvirima, zaključili su iz lokalne samouprave u Prokuplju.

Podsećamo, u prethodnom periodu, Crveni krst je podelio pakete romskoj populaciji na teritoriji grada Prokuplja, a od ponedeljka, počinje podela paketa koji su donacija Fondacije „Ana i Vlade Divac“ a namenjeni korisnicima tuđe nege i pomoći.


#   Prokuplje   socijalno ugroženi   penzioneri   paketi sa hranom
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima