Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Destani se ne odriče mandata

rssBookmark and Share

27.05.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Nikada nisam izjavio da se odričem svog dela mandata narodnog poslanika u Skupštini Srbije, kaže lider Demokratske unije doline Skender Destani. Mandat koji je osvojila Koalicija Albanaca deliće četiri poslanika sa juga Srbije.

Destani se ne odriče mandata

Lider Demokratske unije doline iz Preševa Skender Destani, jedan od četvorice partnera sa parlamentarne liste "Koalicija Albanaca preševske doline, demantovao je da se odrekao svog prava na poslanički mandat u Skupštini Srbije, koji mu pripada po koalicionom sporazumu.

"Nikada i nikome nisam izjavio da se odričem svog dela mandata narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije. Naprotiv, i stranka čiji sam lider i ja lično, iskoristićemo sve što nam pripada prema koalicionom sporazumu", rekao je Destani za Tanjug demantujući pisanje nekih medija.

Destani je objasnio da, prema koalicionom sporazumu, "jedan mandat i sve drugo što ide uz njega, podeliće četiri partnerske stranke koalicije (Albanaca Preševske doline) shodno rezultatima postignutim na lokalnim izborima.

Po tom sporazumu i mandat i novac će deliti: Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija, Demokratska unija Albanaca (DUA) Rahmija Zuljfijua, Pokret za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua i Destanijeva unija DUD.

"Na osnovu izbornih rezultata, najveći deo mandata narodnog poslanika od godinu i nekoliko meseci pripašće Rizi Haljimiju. Slede potom Rahmi Zuljfiju, Jonuz Musliu i ja", rekao je Destani.


#   Jonuz Musliu
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima