Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski Odbor SSJ u Vranju pozvao Srbe na Kosmetu da bojkotuju izbore

rssBookmark and Share

Vranje 12.10.2013. Sabor Srpskog Jedinstva

Gradski odbor Sabora srpskog jedinstva u Vranju apeluje na Srbe na Kosmetu da bojkotuju novembarske izbore, iako ih zvanični Beograd poziva da izađu i glasaju.

Gradski Odbor SSJ u Vranju pozvao Srbe na Kosmetu da bojkotuju izbore

Ovo je bila jedna od tema na konferenciji za novinare u Vranju, prvoj nakon konstituisanja Sabora. Bilo je reči i o aktuelnoj političkoj situaciji u Vranju, za koju Sabor srpskog jedinstva smatra da nije dobra.

Na prvoj konferenciji za novinare koju je gradski odbor Sabora srpskog jedinstva nakon konstituisanja održao u Vranju, akcenat je stavljen na predstojeće izbore na Kosovu i Metohiji. Stefan Dutina, predsednik Gradskog odbora Sabora Srpskog jedinstva kaže da su novembarski izbori na Kosmetu važan istorijski ispit za Srbe koji žive tamo, ali i veliko pitanje hoćemo li nakon izbora postojati kao država Srbija i da li će Srbi opstati na toj našoj teritoriji.

Govoreći o političkoj situaciji u Vranju, Dutina kaže da se još jednom pokazalo da je stvaranje neprirodne koalicije između Socijalističke partije Srbije i Srpske napredne stranke, plodno tle za rešavanje ličnih i stranačkih interesa.

Dutina je naveo primer da se ne poštuje depolitizacija, neprekidno zagovarana u predizbornim kampanjama, u dva javna preduzeća. To su “Novi Dom” gde je zaposleno 14 novih radnika i Direkcija sa još 9 zaposlenih. Zbog mnogih problema u koaliciji na vlasti, stav Sabora srpskog jedinstva je da je jedino rešenje da se u Vranju organizuju vanredni lokalni izbori.

 


#   Vranje   javna preduzeća   SSJ   Stefan Dutina   Gradski odbor   lokalni izbori   Novi dom
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima