Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izbačeni ste, napustite vlast: URS izbačen iz vlasti

rssBookmark and Share

03.04.2013. Autor: M.Maksimović-JužnaSrbija.Info

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) napustili su danas vladajuću koaliciju u Prokuplju, jer su na sednici Skupštine Opštine članovi URS-a smenjeni sa funkcija u javnim preduzećima i u Opštinskom veću.

Izbačeni ste, napustite vlast: URS izbačen iz vlasti

Vladajuću koaliciju u Prokuplju sada čini Srpska napredna stranka (SNS), Pokret za jug sa 26 odbornika i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa devet mandata, a podržava ih Demokratska stranka Srbije sa tri odbornika.

U opoziciji su URS, sa osam, i Demokratska stranka, s devet odbornika.

Predsednik mesnog odbora URS-a i potpresednik Skupštine Prokuplja Dragan Dinić je najavio da će podneti ostavku na mesto potpresednika Skupštine i da će ta stranka ubuduće delovati kao opozicija aktuelnoj lokalnoj vlasti.

On je rekao da su iz koalicije SNS-SPS-URS izašli jer su njihovi koalicioni partner smenili direktore i funkcionere URS-a i time "preoteli resurse koji su bili pod upravom i odgovornošću URS-a".

Dinić je ukazao da su baš u tim oblastima očekivani dobri rezultati i zapošljavanje.

Predsednik SNS-a Darko Leketić izjavio je da nije reč o isterivanju URS-a iz koalicije, već o posledici "razložne analize" rada funkcionera URS-a, koja je pokazala da nisu radili kako treba.

"Svako ko ne radi dobro, mora da ide i tu nema dileme i ne znači da će ijedan član SNS biti amnestiran od odgovornosti ako ne bude radio kako treba", kazao je Laketić i dodao da nema govora o trgovini mandatima.

Za povećanje odborničkog kluba-a SNS, Laketić je rekao da je to rezultat ugleda i poverenj i da ima "veliki problem da spreči sve odbornike iz drugih stranaka da se priključe SNS-u".

Predsednik Opštine i predsednik mesne organizacije SPS-a Ljubiša Đurković je rekao da mu je žao što je raskinuta dosadašnja koalicija, ali smatra da to "sigurno neće uticati na stabilnost političke situacije u opštini".

URS ne čini vladajuću kooaliciju ni u Kuršumliji.


#   Dragan Dinić   URS   Ljubiša Đurković   predsednik opštine
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima