Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kerković: Pozivamo Fon Kramon da dođe u Niš u Srpsko-ruski humanitarni centar

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2022. Južna Srbija Info

Zahtev poslanice Evropskih zelenih u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon kojom se od Srbije traži da de facto ukine Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, nastavak je nedozvoljenog pritiska na Srbiju da uvede sankcije Ruskoj federaciji, da zauzme stranu u sukobu u Ukrajini i odstupi od principa vojne neutralnosti, piše u delu saopštenja Dveri.

Kerković: Pozivamo Fon Kramon da dođe u Niš u Srpsko-ruski humanitarni centar

Saopštenje prenosimo u celosti..

Evroparlamentarki i izvestiteljki za tzv. Kosovo, Violi fon Kramon ovo je ko zna koji put da se prema Srbiji odnosi kao prema koloniji, za razliku od tzv. Kosova koje tretira kao suverenu državu. Drsko se mešajući u suverenost Republike Srbije, fon Kramon i sličnim, ne pada na pamet da propituju razlog postojanja NATO baze Bondstil na okupiranoj teritoriji Srbije na Kosovu i Metohiji, dok o transparentnosti rada te iste baze, niko ne pomišlja da pita, čak i u Srbiji danas.

Ovakve izjave su ne samo mešanje u unutrašnje stvari jedne zemlje, koje međunarodno pravo zabranjuje, već i jasan pokušaj da se utiče na javno mnjenje u Srbiji da što pre prihvati ideju i naloge o uvođenju sankcija Rusiji. To pokazuju i izjave poznatih NATO lobista u Srbiji o potrebi da se Srpsko- ruski humanitarni centar u Nišu zatvori. Ove izjave usledile su odmah nakon amandmana Viole fon Kramon i šestoro poslanika u Evropskom parlamentu datih na Nacrt Rezolucije o Srbiji kojim će se pred Srbiju postaviti novi uslovi za njen 22 godine dug „evropski put“.

Iako je potpuno jasno da u svom desetogodišnjem radu ovaj Centar deluje isključivo u okviru humanitarnog mandata, i da je mnogo puta radio na složenim poslovima deminiranja naše teritorije (upravo one zasute NATO bombama, a u Nišu i kasetnim bombama kršenjem međunarodnog prava), kao i na pružanju pomoći prilikom velikih poplava i požara, i to ne samo u Srbiji, već i u „regionu“, kao i da su vrata Centra bila otvorena i za američkog ambasadora da se uveri u prirodu rada centra, ponovo se zahteva njegovo ukidanje, i to ovog puta kroz amandmane evroparlamentaraca, pre svega „zelene“ Viole fon Kramon, pripadnice upravo onih nemačkih Zelenih koji su prednjačili i praktično vodili bombardovanje naše zemlje.

Dok pitanje pitanje priznavanja diplomatskog statusa Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu, a u skladu sa Konvencijom UN o diplomatskim odnosima, zbog zapadnih, i pritisaka domaćih NATO lobista, nikada nije moglo biti ostvareno, sa druge strane, Sporazumom 2016.god. između Srbije i NATO o logističkoj podršci i saradnji, priznati su NATO vojnom i civilnom osoblju i NATO Vojnoj kancelariji u Beogradu imunitet i privilegije jednaki diplomatskom statusu. To, naravno, evroparlamentarki fon Kramon nikada nije smetalo.

Dveri najoštrije osuđuju neprimereni gest Viole fon Kramon, i pozivaju je u Niš da zajedno odemo u posetu Srpsko-ruskom humanitarnom centru, a da potom produžimo do baze Bondstil i uporedimo aktivnosti. Do tada, neka se Viola fon Kramon bavi poslovanjem 5000 nemačkih kompanija u Rusiji, problemima evropskih kompanija sa otvaranjem računa za plaćanje ruskog gasa u rubljama ili ubrzanom izgradnjom „zelenih“ nuklearnih reaktora do predstojeće zime.


#   Niš   EU   Dveri   RSHC Ruski humanitarni centar   Tamara Kerković   Viola fon Kramon
@SPDveri @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima