Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predizborna nervoza niških parlametaraca: Ekspresna sednica SG za 3 sata i dugovanja Grada za struju 53 miliona

rssBookmark and Share

Niš 21.01.2020. Z.S. Južna Srbija Info

Niški paralamentarci, na sednici Skupštine grada sa 54 tačke dnevnog reda, nikad kraćoj, u trajanju od tri sata, usvojili su predlog da se iz gradskog budžeta izdvoji 53 miliona dinara dugovanja za električnu energiju koju su za protekle dve decenije potrošile mesne kancelarije i domovi kulture na selu u gradskom području.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Braneći stav većine, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Perišić, u svojoj izjavi medijima, nije naveo ko su ti "dužnici".

Komunalna dugovanja postoje i za većinu gradskih lokala, koje Grad nije izmirio godinama, tako da veći broj zakupaca odustaje da sklopi ugovor sa Gradom, jer prema računici, takvi lokali postaju i do 3 puta skuplji od zakupa prostora od privatnika.

Prisutna predizborna nervoza, neizvesnost, strah i nezainteresovanost dela odbornika vladajuće koalicije, osećala se danas u zgradi niškog Pralamenta, koja se ogledala u jedva "skrpljenom" kvorumu, čaršijskim pričama i tračevima po hodnicima zgrade SG i odborničkoj sobi za "pauzu i odmor", sa naglaskom, "ko će biti na izbornoj listi, a ko ide u političku penziju".

Većina opozicionih odbornika je i danas bojkotovala skupštinsko zasedanje.


#   Niš   Zoran Perišić   Skupština grada Niša   Izbori 2020
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima