Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odbornici niškog DS-a napustili sednicu SG Niša

rssBookmark and Share

Niš 18.12.2018. Južna Srbija Info

Nakon odbijanja svih predloženih amndmana na jučerašnjoj raspravi o budžetu i u znak protesta, kako kažu, na izborni proces u Lučanima, odbornička grupa Demokratske stranke, napustila je jučerašnje zasedanje Skupštine grada Niša.

Izjavu predsednika GrO DS Niš Miodraga stankoviča, prenosimo u celosti..

Nakon što su odbornici vladajuće većine odbili sve amandamane koje je podnela odbornička grupa Demokratske stranke u SG Niša na predlog Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. godinu, Miodrag Stanković, šef odborničke grupe DS Niš dao je sledeću izjavu: 

"Pozvali ste odbornike da daju svoje predloge, mišljenje o predlogu budžeta grada Niša za 2019. godinu. Javne rasprave praktično nije ni bilo. Podneli smo 31 amandman na predlog Odluke o budžetu, sve ste ih odbili. 
Predloženi budžet za 2019. godinu je izborni budžet sa najavom novih partijskih zapošljavanja, kao i spisak praznih obećanja građanima Niša. Zbog toga je Demokratska stranka protiv jednog ovakvog budžeta. 

A kako izgledaju izbori danas u Srbiji, mogli smo da vidimo u Lučanima. Zbog svega ovoga, kao i u znak solidarnosti sa odbornicima opozicije iz Užica i Zaječara, u znak protesta zbog nezakonitih izbornih radnji u Lučanima, odbornici Demokratske stranke su nakon glasanja protiv predloga Odluke o budžetu Grada Niša za 2019. napustili današnju sednicu Skupštine Grada Niša".

 

Komentara: 0


#   Niš   DS   budžet   Južna Srbija Info   Miodrag Stanković   Skupština grada Niša   lokalni izbori
@demokrate @juznasrbija @Mikica_S @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima