Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osuda napada na gej mladića

rssBookmark and Share

Kuršumlija 22.02.2014. JužnaSrbija.Info

Opštinski odbor Liberalno demokratske partije u Prokuplju i Kuršumliji i omladina LDP-a na područiju Topličkog okruga najoštrije su osudili danas napad na gej mladića Stefana Radovića iz Kuršumlije, ističući da niko ne sme da bude napadnut zbog pripadnosti nekoj manjini.

Osuda napada na gej mladića

"Niko ne sme da bude napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine", navodi se u saopštenju.

Iz LDP-a podsećaju da Ustav Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, a od nadležnih organa traže da se hitno pronađu počinioci i oštro kazne.

Iz LDP-a su izrazili zabrinutost zbog sve češćeg nasilja među mladima na područiju Topličkog okruga, koji čak napadaju i pripadnike policije prilikom intervencije.

Oni su kazali da se nasilju mora stati na put.

Član gej-strejt alijanse Stefan Radović (21) iz Kuršumlije koji se javno deklarisao kao homoseksualac napadnut je i povređen juče u svom gradu. Radovića su napala tri lica, ali mu je jedno zadalo udarac pesnicom u predelu vrata.

Policiju je o incidentu obavestila doktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Nadica Deljanin nakon što je mladiću koji je došao u polusvesnom stanju ukazala pomoć.

Policija je o ovom slučaju obavestila istražnog sudiju u Prokuplju.

Napad na člana gej-strejt alijanse (GSA) osudili su i Marko Karadžić komesar za ljudska prava u LDP, kao i gej strejt alijansa iz Beograda koja je o svemu odmah obaveštena.


#   Kuršumlija   DS   Nadica Deljanin   Stefan Radović   LDP   ljudska prava
@demokrate @ldp @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima