Južna Srbija Info

Pet odbornika DS u Aleksincu prešlo u LDP

rssBookmark and Share

Niš 28.01.2014. Tanjug

Pet odbornika Demokratske stranke (DS) u Skupštini opštine Aleksinac prešlo je u Liberalno-demokratsku partiju (LDP) i formiralo samostalnu odborničku grupu, rekao je danas član Predsedništva LDP Raica Milićević.

Pet odbornika DS u Aleksincu prešlo u LDP

Milićević je, na konferenciji za novinare održane u Nišu, rekao da se prelazak članova DS očekuje i u drugim sredinama na jugu i istoku Srbije i to u Bujanovcu, Brusu, Zaječaru, kao što se to, dodao je, događalo u Nišu, Leskovcu ili Vlasotincu u prethodnom periodu.

Šef odborničke grupe LDP u aleksinačkoj skupštini je Milan Veljković koji je bio dugogodišnji predsednik Opštinskog odbora DS u Aleksincu i član te stranke oko 15 godina.

Milićević i Veljković su rekli da je osnovni razlog napuštanja DS što je ta stranka napustila politiku Zorana Đinđića i što tu politiku u Srbiji danas dosledno sprovodi LDP i Čedomir Jovanović.

U aleksinačkoj opštini na vlasti su Srpska napredna stranka, socijalisti sa svojim koalicionim partnerima i Ujedinjeni regioni Srbije.

Od 10 odbornika DS u Aleksincu, u njihovim redovima ostala su četiri, rekao je Veljković.

LDP na prethodnim lokalnim i parlamentarnim izborima nije prešla cenzus u Aleksincu, a Milićević i Veljković na narednim vanrednim parlamentarnim izborima očekuju dobar rezultat.

Demokrate negiraju LDP

OO DS Aleksinac najoštrije osuđuje neistinu koja je plasirana od strane bivših članova DS-a i bivših odbornika DS-a u Skupštini opštine Aleksinac, da je pet članova odborničke grupe DS-a prešlo u LDP.

Milan Veljković i ostatak nezavisnih odbornika nisu članovi DS-a vec 8 meseci. Izborni rezultati u Aleksincu će pokazati zašto ti ljudi nisu više u DS-u.

 

 

video...

Komentara: 1


#   Niš   Aleksinac   DS   Milan Veljković   LDP   Raica Milićević   Čedomir Jovanović
@demokrate @ldp @


 

▲ ▼ [+][-][ Dodaj komentar ]