Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šta je istina oko prelaska odbornika aleksinačkog DS-a u LDP?

rssBookmark and Share

Aleksinac 29.01.2014. Dušan Ostojić, Aleksinac.Net

Vest da je pet odbornika DS-a prešlo u LDP ođeknula je širom Srbije. Nakon objavljivanja u Blicu, oglasio se i OO DS Aleksinac, kao i odbornici koji su bili spominjani kao preletači.

Raspleteno klupko oko političkih transfera u LDP
Raspleteno klupko oko političkih transfera u LDP

Na vest da je više odbornika aleksinačkog DS-a prešlo u redove LDP-a, demokrate su oštro reagovale i negirale. Ali, šta kažu i "pomenuti" odbornici.

Jedan od njih je i Aleksandar Kuzmanović:

"Dobro je da ste me kontaktirali radi razrešenja te priče. Ja nisam prešao u LDP, član sam DS-a i član glavnog odbora stranke. Tačno je da sam jedno kraće vreme bio nezavisan odbornik, ali već nekoliko meseci sam stalni član odborničkog kluba DS-a u SO Aleksinac."

Slaviša Stevanović, odbornik iz Rutevca, je takođe jedan od spominjanih odbornika koji je prešao u LDP. Svoju situaciju on objašnjava:

"Ja nikad nisam bio član DS-a, već sam od početka svog političkog angažmana bio u LDP-u, tako da nisam mogao da budem preletač iz DS-a u LDP. Dakle jesam odbornik LDP-a, ali ne i preletač oz DS-a."

Svoje objašnjenje ima i Boško Roganović, član IO OO DS Aleksinac:

"Odbornička grupa DS-a ima šest odbornika, a u najavi je dolazak još jednog, mada je rano da vam saopštim njegovo ime. U periodu dok je odbor DS-a bio u statusu povereništva  četvoro naših odbornika je napustilo odbornički klub DS-a i preuzeli status nezavisnih odbornika, upravo su to tih četvoro odbornika koji danas čine odbornički klub LDP-a. Pravno formalno oni su DS napustili još pre par meseci a juče su samo ozvaničili svoj status u LDP-u."

Ono što je za sada potpuno tačno jeste da je, jučerašnjom konferencijom za novinare, Milan Veljković ozvaničen kao čelni čovek aleksinačkog LDP-a koji u SO Aleksinac ima 4 odbornika.

Komentara: 0


#   Aleksinac   DS   Milan Veljković   LDP     Aleksandar Kuzmanović   Slaviša Stevanović   Boško Roganović
@demokrate @ldp @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima