Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Procureo snimak, potvrđena nagađanja: Raskol u niškom SNS-u postoji! Pobunjenici pretili štrajkom glađu!

rssBookmark and Share

04.03.2015. Građanin, Južna Srbija Info

Malo je nedostajalo da pobuna članova Srpske napredne stranke u Nišu 22. decembra prošle godine, dovede do raspuštanja Gradskog odbora stranke što bi donelo politički haos u gradskoj vlasti Niša.

Procureo snimak, potvrđena nagađanja: Raskol u niškom SNS-u postoji! Pobunjenici pretili štrajkom glađu!

Naš izvor nam kaže da se te večeri zbio bunt jednog broja nezadovoljnih članova koji su pretili štrajkom glađu u prostorijama u Obrenovićevoj ulici dok se Gradski odbor paralelno sastao u Opštinskom odboru u Palulili. Kako su predsednik Gradskog odbora, Zoran Perišić i drugi to saznali tražili su podršku centrale u Beogradu, bilo je predloga da se zove policija… Drama se nekako okončala, a mi vam emitujemo snimak razgovora telefonom između predsednika Gradskog odbora Perišića i Žarka Đorđevića, člana SNS-a koji je predvodio grupu nezadovoljnih članova (spremnih da štrajkuju glađu).

Objavljujemo i takozvani proglas članova koji su nezadovoljni radom Gradskog odbora (ali bez uvredljivih reči). Ovo je pokazatelj da je u niškom delu SNS-a zaista “nešto trulo”, ali i potkrepljuje sva govorkanja ovih dana o totalnom polarizovanju frakcija u partiji i lošem funkcionisanju same stranke. To svakako ne bi zanimalo Nišlije da se ne radi o stranci koja ima veliki udeo vlasti u gradu kome u ovom trenutku (ne)funkcionisanja ne pogoduju ovakva trvljenja u vladajućoj partiji. Da se nešto neobično događa u niškom delu stranke potvrđuje i dolazak “specijalnog čoveka” iz Beograda. Kako dolaze SNS stranački izbori 15. marta, nije čudo što su mediji preplavljeni anonimnim, tajnim optužbama jednih protiv drugih. Borba za vlast u ovoj stranci je bespoštedna. Predsedniku Gradskog odbora Zoranu Perišiću smo preko njegovog najbližeg saradnika poslali molbu za komentar ovog događaja pre 31 sata, ali ga do objavljivanja teksta, nismo dobili. Žarko Đorđević nam je rekao, pak, da će pripremiti izjavu za danas.

Naš izvor iz prostorija gde se održavao Gradski odbor nam slikovito (integralno objavljujemo) prepričava šta se događalo tokom te zimske večeri kada su ove dve grupe zvanično počele da se “gledaju preko mušice”, mada je i do tada bilo nesuglasica:

Krtica prenosi podatke “pobunjenicima”

– Predsedavao je Boban Džunić. Namera je bila da se nakon uvodne reči Dejana Jovanovića, druga strana isključi iz stranke, mislim na Žarka i ostale. Kako je stigla informacija da se u Obrenovićevoj sakupljaju ljudi, obuhvatio ih je paničan strah. Šta da se radi, protiv njih?!Boban je obavestio da neko sa sastanka prenosi drugoj strani šta se priča(što znači da i iz Obrenovićeve neko prenosi informacije Gradskom odboru). To je izazvalo konfuziju. Traženo je da se predaju svi mobilni telefoni. Padaju predlozi da se pregledaju telefoni, kako bi se otkrila “krtica” ali je to bio blef jer niko od njih ne zna da “proveri” telefone u tehničkom smislu. I nisu proveravani. Neko predlaže da se sa policijom deluje protiv “pobunjenika”. Zoran odustaje od takve reakcije nakon više telefonskih konsultacija, gde mu je stizalo obaveštenje da ne može koristiti policiju-priča naš izvor. On kaže da je ipak mogla da se zove policija jer su članovi zaposeli deo stranke, ali i ne, jer ne remete red i mir.

Čitaju se FB poruke, a podrške iz Beograda nema

– Perišić je izgledao uplašeno jer nije imao očekivanu podršku iz Beograda u tom trenutku. Na sastanku je Boban pomenuo Žarka, da treba analizirati “genezu” problema, jer zna da su ti ljudi(pobunjenici) bili korisni članovi. Gradski odbor je bio pred “kapitulacijom” jer su počela da se čitaju pisma objavljena na Facebook-u protiv Gradkog odbora. Neodlučnost je bila još veća, a strah vidljiv. Opet se telefonira Beogradu i drugima. Šalju se ekipe da špijuniraju kakve su stvarne namere, da li su pobunjenici ozbiljni ili ne. Dolaze i kažu, neće da odustanu od štrajka glađu, a žele i konferenciju za štampu. Uplašenom Zoranu, Boban i Darko, daju savete koje on ni ne pomišlja da preduzme. Postavlja se pitanje: Šta ako objave zvanično štrajk glađu i ako pozovu novinare? Gradski odbor nema rešenje za tu situaciju, i vidi je kao početak kraja-dramski nam je preneta situacija ns Gradskog odbora.

Telefonski razgovor kao smirio strasti, ali ostao ožiljak nepoverenja

– Dolazi do sporazuma i zakazan je dogovor.  Odlučuju se da ih zovu na razgovor(pobunjenike, snimak razgovora). Dogovara se se susret… Sastanak GO se završava, a ostaju par njih da vode pregovore. Opet se vrši telefoniranje prema Beogradu i drugima, kako bi objasnili da nemaju drugo nego da “ludake”(pobunjenike) isteraju “silom”. Vode se višeminutni razgovori. Nema jasne podrške. Strah, panika, konfuzija, ostaju da se nadaju da će ovi da popuste-prepričava nam naš izvor situaciju te večeri kada je Gradski odbor mogao da “padne”, a što se kasnije nije dogodilo jer se očigledno, s današnje tačke gledišta, došlo do dogovora.

PROGLAS ZORANU PERIŠIĆU (bez uvredljivih delova)

proglas

Zbog čega menja izvorne članove po opštinama a postavlja ulizice, poltrone, secikese sa pristupnicama svih stranaka? To vređa inteligenciju članstva SNS-a!

Zašto mi izvorni člnaovi ćutimo i trpimo nepravdu od grupe hohštaplera, bahatih, lažljivih članova gradskog odbora? Hoćemo da nam podnesu izveštaj o njihovom radu za proteklih 28 meseci!

Dosta nam je preletača i ljudi koji su 20 godina u vlasti i to iz URS-a, Nove Srbije, SPS-a, DS-a itd… a mi imamo poštene, hrabre i iskrene patriote, izvorne članove SNS-a. Gde su oni?


Mi želimo dobro svome narodu, dobro svom članstvu, dobro svojoj partiji i hoćemo da se glas izvornih članova čuje i uvažava i zato hoćemo da budemo informisani o svemu. Zato pozivamo razočarane, izneverene, ponižene i poštene izvorne članove SNS-a da dođu u 19 časova ispred gradskog odbora.

Tražimo nove izbore za gradski odbor, bez nameštanja izbora članova i postavljanja iz Beograda.
Statut je prekršen bezbroj puta i zato nemoj niko da se poziva na priminu statuta jer su pojedinci prekršili i zakonske propise, a kamo li statut naše stranke.

I na kraju kao vrhunac svega vrši se pritisak na zaposlene članove i ucenjuje se otkazima, preti se na najpodliji način i otpušta sa radnih mesta. Članovi, šta čekamo više ?????

SNIMAK


#   SNS   policija   Zoran Perišić     Boban Džunić   snimak   štrajk glađu   Žarko Đorđević   Gradski odbor   raskol     mobilni telefoni   Ana Jovanović
@sns_srbija @ProfdrPerisic @DzunicBoban @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima