Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zamalo sevale pesnice među "Naprednjacima" u crkvenoj porti u Donjem Matejevcu

rssBookmark and Share

Niš 06.06.2015. Z.S. Južna Srbija Info

Da je mir samo prividan među niškim "Naprednjacima" pokazao je i haos prošle večeri pri izboru članova za Mesni odbor SNS-a u Donjem Matejevcu kraj Niša, saznajemo iz izvora bliskom ovoj partiji.
U mestu koje ima manje od 100 članova stranke, prisutno je bilo par stotina "navijača" dovedenih iz...

Zamalo sevale pesnice među "Naprednjacima" u crkvenoj porti u Donjem Matejevcu

Pored najveće želje i pokušaja gradonačelnika Niša Zorana Perišića (SNS) i novog koordinatora te stranke dr Milana Stanojkovića da smire strasti u stranci i u javnosti predstavi se jedinstvo, očigledno je da nešto već duže vreme ne funkcioniše.

Sinoć, pri pokušaju izbora članova za Mesni odbor u Donjem Matejevcu kraj Niša, došlo je do fizičkog obračuna između prisutnih zbog neslaganja po mnogim pitanjima, pre svega kadrovskim.

Očigledno da je neko namerno režirao i doveo "navijače" prepoznate kao zaposlene u nekim od gradskih preduzeća, tvrde prisutni. 

Jer, ako ovo naselje ima manje od 100 članova stranke, kako objasniti prisustvo oko 300-400 ljudi koji pritom nisu mogli ni da uđu u Mesnu zajednicu, pa su se preselili u crkvenu portu gde je i došlo do gurkanja i koškanja, a jedna osoba je zadobila i udarac.

Na žalost i policija je morala da interveniše, kako bi smirila strasti. 

Netrpeljivost i borba za vlast najviše je izražena među čelnicima te stranke, koja se reflektuje i na sve ostale naprednjake u Nišu.

Da podsetimo, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu raspušten je 24. marta odlukom Izvršnog odbora.

Tom prilikom, Radomir Nikolić je posetio Niš i podvukao da vrh SNS-a ne može više da podnosi stalne razmirice među čelnicima niških naprednjaka.

Kako će reagovati privremeni vrh stranke u Nišu ostaje nam da vidimo.

 


#   Niš   SNS   policija   tuča   izbori     Donji Matejevac   Radomir Nikolić   Mesni odbor
@sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima