Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tomislav Nikolić na jugu Srbije

rssBookmark and Share

07.12.2012. Autor: Agencija TANJUG

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obišao je danas Simpovu fabriku ramovskih konstrukcija, tapetarije i briketa u Preševu.

Tomislav Nikolić na jugu Srbije

Nikolić, koji je gost na svečanom obeležavanju 49-te godišnjice poslovanja kompanije Simpo, obići će kasnije danas i fabriku dušeka, sunđera i simflina u Bujanovcu, a potom će prisustvovati svečanosti povodom jubileja poslovanja kompanije u sedištu fabrike u Vranju.

Domaćin Nikoliću je predsednik kompanije Simpo AD Dragan Tomić, a kako je najavljeno on i Nikolić obratiće se na svečanosti u Vranju predstavnicima privrednog i društvenog života i radnicima te kompanije.

Simpo AD je sistem koji čini 80 preduzeća u više privrednih delatnosti, od kojih je osnovna proizvodnja i prodaja nameštaja, ali posluje i u industriji hrane, agrobiznisu i uslugama.

Simpo zapošljava oko 5.000 radnika koji između ostalog rade i u pogonima u najnerazvijenijim opštinama juga Srbije i na severu Kosova i Metohije.

U pogonima Simpa danas radi 28,2 odsto od ukupnog broja zaposlenih u prerađivačkoj industriji čitave Pčinjske oblasti.

Kao jedna od vodeći evropskih kompanija u toj oblasti Simpo godišnje proizvede nameštaja za više do 70 miliona evra, a u 2012. godini je na tržište 30 zemalja izvezao 54 odsto godišnje proizvodnje i ostvario rast izvoza od 25 odsto u odnosu na 2011. godinu.

U saopštenju kompanije navodi se i da u sledećoj godini Simpo planira rast izvoza od 30 odsto.

Kompanija je osnovana u novembru 1963. godine kao mali proizvodni pogon sa 370 radnika, a zanimljivo je da je aktuelni direktor Dragan Tomić na tu funkciju imenovan 1967. godine.


#   Simpo   Dragan Tomić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima