Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tuča socijalista u Prokuplju

rssBookmark and Share

Prokuplje 02.04.2014. Beta

Višemesečne razmirice u prokupačkom odboru Socijalističke partije Srbije kulminirale su svađom i fizičkim obračunom posle kojeg je članica tog odbora Radica Novaković završila u bolnici.

Tuča socijalista u Prokuplju

U službenim prostorijama SPS u Prokuplju je intervenisala policija na poziv Novakovićeve koja je agenciji Beta kazala da je desetak mlađih članova SPS, predvođeno predsednikom Okružnog odbora Oliverom - Batom Radoševićem - kandidatom za poslanika, fizički nasrnulo na nju, te je doživela stres i povrede zbog kojih je zatražila lekarsku pomoć.

Potpredsednik SPS Ljubiša Blagotić rekao je da je do svađe i tuče došlo tokom neformalnog sastanka kada je grupa od desetak članova iskoristila odsustvo predsednika stranke i rukovodilaca, u želji da preuzme vlast u Opštinskom odboru.

Po njegovim rečima, do razmirica i podela u stranci došlo je nakon pisanja štampe o brojnim zloupotrebama člana Glavnog i Izvršnog odbora SPS Dejana Milovanovića, delegiranog iz Prokuplja koji je i jedan od direktora JAT.

"Ne radi se o ni o kakvom raskolu u stranci, kako se priča, već o tome da neki članovi pokušavaju da iskoriste pritiske koji se ovih dana vrše na sve članove SPS sračunate na rušenje ugleda stranke, u cilju lične promocije i sticanje političkih poena", kazao je Blagotić.

Napadnuta članica SPS rekla je da je o svemu obavestila Glavni odbor SPS i više instance kao i da će protiv onih koji su je vređali i maltretirali podneti krivične prijave.


#   Prokuplje   SPS   policija   tuča   Radica Novaković   Oliver Radošević   Ljubiša Blagotić   glavni odbor   krivične prijave
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima