Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U toku ponovljeni izbori za dva nacionalna saveta

rssBookmark and Share

Bujanovac 02.11.2014.

Na tri biračka mesta u Opštini Tutin i na jednom u Bujanovcu ponavljaju se izbori za članove dva nacionalna saveta. Izborna mesta otvorena su u sedam, a zatvaraju se u 20 časova. Izlaznost je velika, a problema nema.

U toku ponovljeni izbori za dva nacionalna saveta

Biračko mesto u osnovnoj školi u Končulju kod Bujanovca otvoreno je na vreme, a glasanje protiče bez problema, javlja RTS.

Prisutni su i članovi Republičke izborne komisije koji su doneli biračke spiskove i glasačke listiće.

Upisano je ukupno 793 birača i oni će glasati do 20 časova. Izbori za Nacionalni savet Albanaca na ovom mestu ponavljaju se zbog nepravilnosti u biračkom spisku.

U Bujanovcu i Preševu prijavljeno je pet lista za izbore za Nacionalni savet Albanaca.

U Tutinu se ponavljaju izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine.

"Otvorena su sva četiri biračka mesta tačno u sedam časova i za sada je sve u redu", rekao je zamenik predsednika RIK-a Ivan Šebek, dodajući da se predstavnici RIK-a nalaze u Bujanovcu i Tutinu.

Šebek je naveo da bi preliminarni rezultati trebalo da budu poznati u ponedeljak, 3. novembra pre podne.

Izbori za Nacionalne savete bošnjačke manjine ponavljaju se na biračkom mestu 7 u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić", Dubovo, biračkom mestu 30 u školi u mestu Koniče i na biračkom mestu 36 u školi u selu Ribariće.

U Bujanovcu se glasanje za članove Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine ponavlja na biračkom mestu 8 u osnovnoj školi u Končulju.

Izbori se ponavljaju zbog nepravilnosti jer su na nekim mestima pocepani birački spiskovi ili je bilo viška listića.

U Srbiji su 26. oktobra održani izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina, a birači koji su svoje savete birali na neposrednim izborima mogli su da glasaju na 881 mestu.

Pravo da glasa imalo je 456.444 birača upisanih u poseban birački spisak.

Republička izborna komisija proglasila je 82 liste za izbor 17 nacionalnih saveta nacionalnih manjina.

I elektorske skupštine za izbor nacionalnih saveta hrvatske, makedonske i crnogorske nacionalne manjine u Srbiji su završene, a sve je proteklo u najboljem redu.


#   Bujanovac   izbori   Albanci   manjine   nacionalni saveti   birački spiskovi   biračka mesta   Nacionalni savet Albanaca
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima