Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vanredna sednica zbog izveštaja DRI

rssBookmark and Share

08.01.2012. Autor : M. M . |

Odbornici DSS podneli su prošlog petka zahtev za održavanje vanredne sednice Skupštine grada Niša na kojoj će se raspravljati o nedavnom „nepovoljnom“ izveštaju Državne revizorske institucije o zakonitosti trošenja budžeta grada Niša za 2010. godinu.

Zahtev su podržali i odbornici SRS, LDP i po jedan odbornik SNS i NS.

Vanredna sednica zbog izveštaja DRI

-U izveštaju DRI konstatovano je da je milijardu dinara od ukupno šest milijardi, koliko je iznosio budžet za 2010, potrošeno protivno Zakonu o javnim nabavkama, a utvrđeno je ukupno 146 nepravilnosti. Smatramo da gradonačelnik Niša Miloš Simonović zbog toga mora da podnese izveštaj odbornicima i građanima Niša, a odgovorni za takve zloupotrebe moraju da snose konsekvence - rekao je Milan Lapčević, šef odborničke grupe DSS u Skupštini grada i republički poslanik, dodajući da Poslovnik o radu nalaže da se vanredna sednica SG održi najkasnije 15 dana od podnošenja zahteva.

Gradonačelnik Simonović nedavno je ocenio da je izveštaj DRI relativno povoljan po Niš, jer nisu ustanovljene nikakve zloupotrebe budžeta, a kršenje zakona vezano je najčešće za tehničke i statističke propuste, koji nisu od suštinskog značaja.

On je rekao da će grad poštovati desetak preporuka revizora, koje se uglavnom odnose na „poboljšanje“ manje značajnih proceduralnih pitanja.


#   Miloš Simonović   DRI   Milan Lapčević   vanredna sednica
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima