Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Varnice u vlasotinačkom "vodovodu"

rssBookmark and Share

Leskovac 21.01.2015. Jugmedia, Južna Srbija Info

Goran Mitrović, upravnik fabrike vode “Nerezine” u Vlasotincu, koja posluju u sastavu JKP “Vodovod” u toj varoši, tvrdi da mu je direktor opalio šamar, posle čega je završio na hitnoj službi.

Varnice u vlasotinačkom "vodovodu"

Incident, koji je uzbrukao ionako trustnu političku situaciju u varoši na Vlasini, desio se u ponedeljak oko 14,20 časova u kancelariji v.d. direktora “Vodovoda” Bore Stojiljkovića, a posle nekoliko napisanih rešenja o razrešenju i premeštaju na druga radna mesta. Mitrović je tražio obrazloženje za svoju smenu.

-Kako nisam dobio obrazloženje, krenuo sam ka izlazu, ali je direkor skočio sa stolice, uhvatio me za mišice i gurao me, a potom mi je opalio šamar po lici. Od siline udara pao sam na prag između njegove i kancelarije sekretarice. Nastavio je da viče, pa sam se od straha sakrio u drugoj kancelariji. To je videlo šest svedoka. Nadam se da će svedočiti u policiji – priča Mitrović, koji je od 1991. do 2009. godine bio i generalni direktor “Vodovoda”.

Bora Stojiljković je u direktorsku fotelju seo krajem prošle godine, kada je iz vlasti izbačena SPS i jedno krilo SNS-a, a na njihova mesta došla stranka Borisa Tadića. Negira da je udario potčinjenog.

– Ušao je u kancelariju nenajavljeno, bacio mi rešenje u lice i rekao da mogu da se slikam sa njim. Bio je vidno pijan. Zamolio sam ga da napusti kancelariju, što on nije učinio. Nikakvog sukoba između mene i njega nije bilo, nisam ga udario, a tu su bili i svedoci koji su to potvrdili juče u policiji – priča Stojiljković i dodaje da je u firmi zatekao haos i devet neisplaćenih zarada.

Na licu upravika nema vidljivih povreda, a u lekarskom nalazu piše da je bio uznemiren i primio injekciju za ublažavanje stresa i bolova. Lekar Hitne službe u Domu zdravlja u Vlasotincu Dragan Spasić tvrdi, takođe, da je Mitrović bio pijan.

-Bio je uznemiren i pod dejstvom alkohola. EKG nalaz je bio uredan. Poslao sam ga za Leskovac da mu urade alko test jer u Vlasotincu to ne radimo. Oni mu nisu uradili taj test, a napisali su i identičan lekarski nalaz – priča Spasić.

U SPS-u tvrde da smena i incident imaju političku pozadinu. – Ne postoji ni jedan drugi argument za smenu budući da godinama vodim fabriku i da sam jedini licencirani tehnolog u obalsti vodosnabdevanja. Niko nema prva da me bije na radnom mestu – ogorčen Mitrović, koji priprema privatnu tužbu „za narušenu čast, diskriminaciju i uvredu“.

- Iako se sukobu daje politička konotacija, ovde nije reč o tome. Čovek je svakog dana alkoholisan, a vodom iz fabrike se svakodnevno snabdeva 20 000 žitelja Vlasotinca i okoline i smatrao sam da on nije adekvatna osoba za taj posao. To je jedini razlog za njegovu smenu – naglašava direktor „Vodovoda“.

Za dve i po godine sastav vladajuće koalicije u Vlasotincu menjao se sedam puta, pa je pri tom dolazilo i do promena direktora u opštinskim preduzećima.


#   Leskovac   SPS   Dom zdravlja   Vlasotince   Vodovod JKP   radna mesta   Goran Mitrović   Bora Stojiljković   Dragan Spasić
@socijalisti @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima