Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prijava takmičara za "Hakaton" takmičenje u programiranju do 1. novembra

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2018. Belami portal, Južna Srbija Info

Studentski Inovacioni centar Elektronskog fakulteta u Nišu (SICEF) poziva sve zainteresovane studente da se prijave za Hakaton – dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju. Rok za podnošenje prijava traje do 1. novembra.

Prijava takmičara za "Hakaton" takmičenje u programiranju do 1. novembra

Peti zaredom Hakaton biće održan od 9. do 11. novembra na Elektronskom fakultetu u Nišu.

Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona, mesec dana pre takmičenja.

“U pitanju je dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome učestvuje osam timova od po četiri člana. Takmičari se prijavljuju preko aplikacije koja je objavljena na sajtu Hakatona. Jedini uslov je da takmičari budu studenti. Potrebno je da prijave zadovolje kriterijume žirija, nakon čega će kandidatima biti javljeno da li su izabrani da se takmiče na petom po redu Hakatonu. Dobrodošli su i takmičari iz inostranstva kojima će smeštaj biti obezbeđen”, ističu organizatori takmičenja.

Tema Hakaton-a biće poznata neposredno pred sam početak takmičenja, dok su se kao teme prethodnih godina našle aplikacije za pomoć izbeglicama i poboljšanje uslova studiranja.

“Zadatak svakog  tima je da osmisli aplikaciju u lično izabranoj tehnologiji, koja odgovara zadatoj temi i predstavi je stručnom žiriju. Žiri čine profesori Elektronskog fakulteta i predstavnici sponzora, a za prva tri plasirana tima su obezbeđene vredne nagrade”, dodaju organizatori.

Na Hakatonu takmičarima je pored preko potrebnog interneta i dodatnih monitara, obezbeđena hrana tokom celog trajanja takmičenja, kao i Soba za zabavu kako bi se takmičari odmorili i dobili nove ideje.


#   Niš   Elektronski fakultet   takmičenje   programeri   Studentski inovacioni centar Elektronskog fakultet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima