Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Turska zainteresovana da u Nišu otvori svoje konzularno predstavništvo

rssBookmark and Share

Niš 23.09.2021. Južna Srbija Info

Ambasador Republike Turske izrazio inicijativu i zainteresovanost da se u Nišu otvori konzularno predstavništvo te zemlje, kazala je gradonačelnica Niša prilikom današnje posete Njegove ekselencije ambasadora Aksoja.

Turska zainteresovana da u Nišu otvori svoje konzularno predstavništvo

Razgovor sa Njegovom ekselencijom Hamijem Aksojem bio je veoma sadržajan i predstavlja podršku u razvoju uspešnih bilateralnih odnosa naše dve zemlje, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski posle susreta sa gostom u Gradskoj kući.

"Verujem da će mnoge obradovati vest o skorašnjem uspostavljanju redovne aviolinije između Niša i Instanbula. Bila sam prijatno iznenađena inicijativom i zainteresovanošću Republike Turske da u Nišu otvori svoje konzularno predstavništvo", istakla je gradonačelnica Niša napomenuvši da je ovo prva poseta Njegove ekselencije Nišu.

Konzularno predstavništvo bi bilo na usluzi turskim državljanima koji putuju kroz Srbiju i radilo bi na razvoju privredne saradnje i dolasku novih investitora u Niš i ovaj deo Srbije, navela je ona.

Napomenuvši da u ovom delu Srbije turski investitori imaju značajna ulaganja, Njegova ekselencija je poručio da to nije dovoljno i da će raditi kako bi investicije turskih privrednika bile uvećane.

Njegova ekselencija izrazio je spremnost svoje zemlje da radi na obnovi spomeničkog nasleđa iz perioda Osmanskog carstva.

U razgovoru je učestvovala pomoćnica gradonačelnice za međunarodnu saradnju Jovana Mitić, predstavnici Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i predstavnici turskih kopanija koje posluju u Nišu, Aleksincu, Vladičinom Hanu i Vranju.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Turska   avio saobraćaj   konzulat   Hami Aksoj ambasador
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima