Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uskrs u bazi "Šušnjak" kod Kuršumlije

rssBookmark and Share

Kuršumlija 08.04.2018. Južna Srbija Info

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove brigadnog generala Ilije Todorova, obišao je bazu „Šušnjak“ i njenim pripadnicima poželeo srećan Vaskrs.

Uskrs u bazi "Šušnjak" kod Kuršumlije

- Vojska Srbije svakog dana, pa i praznicima, obezbeđuje svoju teritoriju i čuva naš način života. Vojska je uvek tu za svoje građane i spremna je da sačuva mir, našu imovinu, teritorijalni integritet i suverenitet – istakao je ministar odbrane i dodao da Vojska  garantuje mir ne samo na prostoru Srbije, već i na prostoru čitavog Balkana - jer je sa snažnom i stabilnom Srbijom miran, siguran i stabilan Balkan.
 
- U ovom trenutku na čitavoj našoj teritoriji je situacija apsolutno mirna. U Kopnenoj zoni bezbednosti nema nikakvih negativnih pojava i verujemo da će tako i ostati – naglasio je ministar odbrane.
 
U razgovoru sa  starešinama i vojnicima ministar Vulin je rekao: - Vi koji ste  završavali sve škole i prolazili rigorozne testove znate sa kakvim odricanjima se suočavate. Uvek može da se nađe i neki drugi posao. Nije to ono što vas drži. Ja znam koliko volite našu Vojsku. Čuvajte svoju Srbiju! Nemamo nijednu stopu zemlje za bacanje. I niko ne može ovde da prolazi kako hoće i radi šta hoće dok ste vi tu.

Vulin je potom građanima Srbije, koji danas slave Vaskrs, čestitao praznik u ime svih pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane  i poručio:
- Srbija je snažna i sigurna onoliko koliko su snažne i sigurne vrednosti na kojima ona počiva - sloboda, mir, sigurnost za svakog građana naše zemlje. I tokom ovih praznika vas molim da mislite na svoju Srbiju i da budete sa njom i u dobrim i u manje dobrim vremenima. Srbija je naučila da čuva svoju slobodu.
 
Raport je ministru predao komandir Baze poručnik Stefan Biserčić, a komandant Druge brigade Kopnene vojske pukovnik Željko Kuzmanović je Vulina upoznao sa stanjem bezbednosti u sektoru odgovornosti ove baze. On je rekao da se obezbeđenje realizuje redovnim i planskim angažovanjem ljudstva na bazi i u prostoru i istakao da će biti predupređeni i sprečeni svi eventualni pokušaji narušavanja bezbednosti.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Aleksandar Vulin   Milosav Simović   Komanda kopnene vojske Srbije   Kopnena zona bezbednosti   Vojska Srbije   Baza Šušnjak
@VulinAleksandar @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima