Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vrhunski svetski profesori muzike u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 16.08.2017. Južna Srbija Info

U Svečanoj sali grada danas je priređen prijem za profesore i polaznike Pete letnje škole muzike "Strings".

Vrhunski svetski profesori muzike u Leskovcu

Ove godine časove violončela, violine, viole, gitare i kontrabasa držaće 12 vrhunskih predavača sa fakulteta i muzičkih akademija iz Srbije i inostranstva. Broj polaznika je najveći do sada, pa će časove muzike pohađati oko 90 mladih muzičkih talenata.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izrazio je zadovoljstvo što je stotinak mladih ljudi u Letnjoj školi muzike videlo priliku za dodatno usavršavanje svog talenta, i što među njima ima dece iz čitave Srbije, pa i zemalja okruženja.

- Baš zato što smo prepoznali značaj ove škole za mlade muzičke talente, Grad Leskovac od prvog dana njenog postojanja finansijski podržava rad Letnje škole „Strings“, a ove godine je po drugi put stigla i podrška Ministarstva kulture, rekao je Cvetanović.

Školu „Strings“, koja je počela juče i trajaće do 19. avgusta,  uz podršku grada i ministarstva kulture organizuje Leskovački kulturni centar. Direktorka Kulturnog centra Sanja Conić rekla je da se interesovanje za školu "Strings" iz godine u godinu povećava, navodeći podatak da je prve godine bilo svega 12 polaznika i nekolicina profesora.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   muzika   Akademija   profesori   Sanja Conić   Škola muzike Strings
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima