Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ski centar „Stara planina“

rssBookmark and Share

Stara planina 30.11.2013. staraplanina-babinzub.info

– Hotel, spa centar, gondole, žičare, ski staze….

Ski centar „Stara planina“

Skoro pet meseci snega godišnje na Staroj planini, na visini između 1100 i 1900 m, pružaju brojne mogućnosti za aktivnosti na snegu. Ski centar „Stara planina“ nalazi se na visini od 1723 m, maksimalna visinska razlika iznosi 495 m, a najduža staza ima 1155 m.

Ski gondola, prva i jedina u Srbiji, povezuje hotel „Stara planina“ sa ski stazom Konjarnik. Maksimalni kapacitet ski gondole je 2.400 skijaša na sat, u 40 kabina, a četvorosedna žičara takođe prima 2.400 skijaša na sat.

„Stara planina“ Hotel & Spa ima 4 zvezdice prema internacionalnim hotelskim standardima i nalazi se na jednom od najlepših mesta Stare planine - Jabučkom ravništu, na 1.350m nadmorske visine okružen bujnom vegetacijom.

Hotel je kapaciteta 380 kreveta u 146 smeštajnih jedinica – dvokrevetne sobe, apartmani i predsednički apartman. Gostima su na raspolaganju 3 konferencijske sale, restoran, picerija, bar, dečija igraonica, klizalište, wellness & spa centar sa zatvorenim bazenom, frizerski salon, bankomat, menjačnica, prodavnica, brendirana prodavnica garderobe, parfimerija, apoteka, usluga recepcije 24h i podzemna garaža sa 147 parking mesta.

Pravu atrakciju predstavlja prva ski gondola u Srbiji koja će skijaše prevoziti od hotela do vrha Babin zub, odake polaze ski staze ukupne dužine 13km.

Hotel posluje u okviru JP „Stara planina“.

U okviru Ski centra „Stara planina“ obezbeđeno je veštačko osnežavanje na više od 4 km staza, od ukupnih 13 km staza, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Škola skijanja radi tokom cele sezone. Dodatna pogodnost za goste hotela „Stara planina“je iznajmljivanje ski opreme u samom hotelu, kao i skijašnica za čuvanje opreme.
        
Ski staze i žičare
        
 

 KONjARNIKSUNČANA DOLINAMARKOVA LIVADA
Tipčetvorosedski liftbaby lift
Dužina1155 m637 m250 m
Uspon339 m178 m 
Tip stazesrednjasrednja ima homologaciju za organizovanje slalom, veleslalom i superslalom trka (Super G)srednja, osvetljena za noćno skijanje
   

Kontakt

Ski centar „Stara planina“

    Tel: +381 (0)19 730-911, 730-912
    www.SkijalistaSrbije.rs

Prodajno mesto za ski pass kod polazne stanice žičare „Konjarnik“, radno vreme 08:00 – 16:00.

 

Komentara: 0


#   Stara planina   hotel   Babin zub   radno vreme   frizerski salon
@


 


[ Dodaj komentar ]