Južna Srbija Info

Imao tri operacije i preti mu ulica: Miloševa borba za život i za krov nad glavom

rssBookmark and Share

Prokuplje 23.06.2014. Pres

Kada je imao samo osam godina, urađena mu je operacija tumora vilice koja je trajala sedam sati. Danas, Miloš Stojanović ima 18 godina, učenik je trećeg razreda Tehničke škole „15. maj“ iz Prokuplja, čija borba za život i dalje traje, kao i za krov nad glavom koji svakog trenutka može da izgubi.

Imao tri operacije i preti mu ulica: Miloševa borba za život i za krov nad glavom

Jasmina i Goran Stojanović, iz sela Mađere kod Prokuplja, žive u jednosobnom, iznajmljenom stanu zajedno sa obolelim sinom Milošem. Novca više nema, i trenutno postoji mogućnost da će ostati bez krova nad glavom. Nemoć, besparica i očaj učinili su da putem medija apeluju na sve dobre i humane ljude da im pomognu jer kako navode, sami to više ne mogu.

- Muž je pre tri dana ostao bez posla, pravio je podloge za picu kod privatnika. Radite i mučite se, na kraju kada zatražite parče hleba, daju vam otkaz. Tako je to jer im se može. Od socijalnog primamo 10.000, a dažbine plaćamo 15.000 dinara. Nemamo odakle da platimo kiriju kada on ne radi više. Svakog trenutka može da se desi da ostanemo na ulici sa bolesnim detetom, započinje priču o svojoj teškoj životnoj situaciji, Jasmina Stojanović, i dodaje:

- Ako ništa drugo, ovde bar imamo normalne uslove za život, a to nam je preko potrebno zbog Miloševog stanja. Prethodna kuća je bila u očajnom stanju, u njoj nismo mogli da ostanemo. Ali, to nam nije jedini problem, niti najveći. Sin nam je bolestan, imamo je tri operacije do sada. Pre godinu dana otkriven je tumor i na drugoj strani vilice.

Čitavu deceniju roditelji se bore sa opakom bolešću svog sina. Prva operacija urađena je 13.10.2004. godine na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju na VMA u Beogradu, kada mu je odstranjen tumor sa jedne strane vilice. Od tada, pa sve do 2013. godine, Miloš je redovno posećivao kliniku zbog neophodnih kontrola, kada mu je u martu iste godine, otkriven tumor i na drugoj strani vilice. Polovinom aprila, primljen je u bolnicu ali ubrzo i vraćen kući. Nakon mesec dana, 20. maja, operisan je uz lokalnu anesteziju.

Međutim, nesreća nikada ne ide sama. Kada je imao 12 godina, pao je u dvorištu porodične kuće i tom prilikom polomio nogu. Tada je utvrđeno da Miloš ima i nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive. U februaru 2010. godine, urađena je višečasovna operacija desnog kolena kada mu je ispod i iznad istog postavljeno metalno ojačanje. Još jedan od razloga zašto su Milošu potrebni dobri uslovi je taj što svoje fiziološke potrebe, zbog ugrađenih pločica i šrafova, ne može da obavlja na standardan način.

Nakon niza operacija, Miloš je dobro, ali mu je potrebna adekvatna nega. Zbog nedostatka kalcijuma potrebna mu je kvalitetna i jaka hrana koja će to nadoknaditi, međutim, roditelji nisu u prilici da mu to svakodnevno priušte. Pored putnih troškova i teškog stambenog pitanja, Jasmina ističe da je, bez nečije pomoći, nemoguće finansijski pokriti mesečne troškove.

- Nemamo pomoć ni od koga. Prijatelje nemamo, a od onih kojima smo se prvo obratili i koji bi trebali da nam pomognu, ostalo je samo puko obećanje. Obećavali su nam i posao ali ništa od toga nisu ispunili. Ne znam šta više da kažem niti šta će biti sa nama ako na ulicu ostanemo- navodi zabrinuta majka kojoj je dodatna briga psihičko stanje sina Miloša.

- Stalno je napet, nervozan i zabrinut. Drugare nema, odmore provodi sam u učionici. Uprkos svemu, vrlo dobar je đak i nema nijedan neopravdani izostanak. Zamolila bih sve one koji mogu da nam pomogu, da to i učine- ovako završava priču Jasmina Stojanović, u nadi da će im neko pomoći nakon velike životne nedaće.

Žiro račun za pomoć Milošu Stojanović:
Agricole banka
330-4700100324934-62

U ime porodice Stojanović, molimo sve humane ljude da pomognu, a one koji bi voleli, a nisu u mogućnosti, molimo da ovu priču prošire dalje. Hvala!

Komentara: 1


#   Prokuplje   humanost   život   bolest   borba   Miloš Stojanović     Goran Stojanović   bez posla
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    baja82, 01.10.2014.:
    Alo bre ljudi, ostavite neki sms na koji moze da se donira, i svi ce hteti da daju novac. Evo gledam vec na 10 razlicitih vesti, nigde nema broj sms-a. Napravite akciju, pa da ucestvujemo ko ljudi, neko sa 100, neko sa 500 dinara, koliko ko ima. I skupice se tu lepa cifra koja ce sigurno mnogo znaciti ovoj porodici.


[ Dodaj komentar ]