Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Odstreljeni vuk i divlja svinja

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.12.2016. Aleksinac.biz

Lovačko društvo Deligrad iz Aleksinca odstrelilo je divlju svinju i vuka u ataru ražanjske Opštine, tačnije kod mesta zvanog Tunel, između sela Smilovac i Skorica.

Foto: Dušan Stevanović
Foto: Dušan Stevanović

Divlji vepar bio je težek oko 140 kg, a odstrelio ga je Ivan Mitrović, inače, zamenik javnog tužioca u Aleksincu. Vuka teškog, čak, 72 kilograma odstrelio je Mladen Radojković iz Aleksinca, radnik nemačke firme Gramer. Za odstrel vuka, Radojković će dobiti nagradu od 12.000 dinara, u vidu lovačke dozvole, od Lovačkog društva Deligrad.

Tog dana podignuta su 2 krda divljih svinja i 4 vuka, a u lovu je učestvovalo 12 lovaca i 5 kerova rase Posavica. Vođa grupe Nebojša Jović, inače, poznati ugostitelj restorana Dajin trag, teško je ranio jednog vuka, ali ni posle 2 kilometra gonjenja, lovci nisu uspeli da ga pronađu.

Inače, planina Bukovik koja se nalazi se na tromeđi opština Aleksinac, Ražanj i Soko banja, puna je divljači. Najviše ima divljih svinja, vukova i srna.

Foto: Dušan Stevanović

Želim da pohvalim Šumsku sekciju iz Ražnja i njihovu stručnu službu na čijem čelu je Dobrica Drenić, koji nas je vodio kroz lov ražanjskim vrletima – rekao nam je vođa grupe Nebojša Jović

Lovna sezona za vuka i divlju svinju traje do 31. januara. Lovačko društvo Deligrad iz Aleksinca organizovaće još ovakvih akcija do kraja sezone.

Tekst i foto Dušan Stevanović

Komentara: 0


#   Aleksinac   Deligrad   Ražanj   lov   Smilovac   divlje svinje   Dušan Stevanović   Bukovik   Nebojša Jović   vuk   Opština Aleksinac   divljač   Ivan Mitrović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima