Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Oni su ponos Vlasotinca

rssBookmark and Share

Vlasotince 12.10.2015. JugMedia

Sestre Milica i Anđela Mitić, učenice četvrte i treće godine vlasotinačke gimnazije „Steven Jakovljević“ i njihov školski drug Sreten Živković iz trećeg razreda, ovogodišnji su dobitnici oktobarske novčane nagrade opštine Vlasotince za postignute uspehe na takmičenjima.

Oni su ponos Vlasotinca

Milica je osvojila prvo mesto na Republičkoj smotri mladih talenata u oblasti zaštite životne sredine, a Anđela drugo mesto iz iste oblasti, dok je Sreten osvojio drugo mesto na istom takmičenju, ali u oblasti informatike i računarstva.

Sve troje u knjižicama imaju i petice i proglašeni su za đake generacije u osnovnim školama.

Ove mlade nade u varoši na Vlasini kažu da su počastvovane što su vlasti primetili njihov trud i zalagnje i da je nagrada podstrek za dalji istraživački rad.

„Na radu o ekologiji radila sam dve godine i ta oblast me veoma zanima, ali ću, ipak, studirati medicinu“, kaže Milica, dok njena mlađa sestra još razmišlja o svom budućem pozivu.

Sreten se već opredlio, studiraće ono što mu leži na srcu i za šta je osvojio nagradu – informatiku i računarstvo na Elektronskom fakultetu. „To je budućnost“, kaže kratko.

Troje mladih je za uspehe nagrađeno sa po 10.000 dinara, piše JugMedia.

Komentara: 0


#   Vlasotince   prvo mesto   Sreten Živković   Gimnazija Stevan Jakovljević Vlasotince   Milica Mitić   Anđela Mitić   oktobarske nagrade   istraživački rad
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima