Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Osnovac u "Majnkraftu" uredio centar Aleksinca, pa osvojio IT nagradu

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.10.2017. Blic

Đaci OŠ "Vuk Karadžić" iz malog Žitkovca uzeli su za samo nekoliko meseci dve važne IT nagrade, iako žive u mestu manjem od 3.000 stanovnika.

Osnovac u "Majnkraftu" uredio centar Aleksinca, pa osvojio IT nagradu

Ovoga puta, nagradu na međunarodnom takmičenju KREF (Kreativni edukativni filmovi) osvojili su učenici Lazar Pešić, Anđela Milenković i Jovan Milanović, pod mentorstvom profesora Milana Dinića. Prethodno su, pre nekoliko meseci, učenice ove škole Anica Stanković i Tea Milovanović osvojile prvo i drugo mesto na informatičkoj olimpijadi osnovaca.

Lazar, Anđela i Jovan osvojili su prvu nagradu na zadatu temu "Urbanističko rešenje u vašem kraju", urađenu u maniru računarske igre "Majnkraft" tako što su zamislili da se na krovovima zgrada u blizini pešačke zone u Aleksincu postave bašte.

Profesor informatike i računarstva Milan Dinić kaže da je učenik Lazar Pešić veliki potencijal kada je dizajn u pitanju i da je on izneo ceo projekat, a Anđela i Jovan su mu pomagali.

Milan Dinić

- Lazar je već osvajao prvo mesto na sličnom opštinskom konkursu na temu "Kulturno-istorijski spomenici u Majnkraftu", pa sam znao da ima velike šanse da osvoji jedno od prva tri mesta na KREF-u. Zbog propozicija morali smo da uključimo još dva učenika - kaže Dinić.

Lazar, učenik osmog razreda, kaže da je svoj talenat otkrio igrajući igrice.

- I ja, kao i moji vršnjaci, obožavam da igram video-igrice, a "Majnkraft" nam omogućava da uređujemo objekte, gradimo. Tako sam i uspeo da napravim idejno rešenje. Bilo je zabavno i ponosan sam na nagradu - kaže Lazar i dodaje da želi da ostane u IT vodama.

Blic, Aleksinac

Komentara: 0


#   Aleksinac   Žitkovac   informatika   Vuk Karadžić OŠ   prvo mesto   Milan Dinić   Anđela Milenković   Tea Milovanović   Anica Stanković   Lazar Pešić   Jovan Milanović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima