Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poznavanje informatike velika prednost (video)

rssBookmark and Share

Aleksinac 21.12.2015. RTS

Jedinstveni informatički savez Srbije i Ministarstvo prosvete dodelili su nastavnicima iz Aleksinca i okoline Niša, Milanu Diniću i Mladenu Jovanoviću nagradu za najboljeg nastavnika informatike u Srbiji.

Poznavanje informatike velika prednost (video)

Jedinstveni informatički savez Srbije i Ministarstvo prosvete dodelili su nastavnicima Milanu Diniću i Mladenu Jovanoviću nagradu za najboljeg nastavnika informatike u Srbiji. Specijalnu nagradu dobio je Forum naprednih tehnologija, koji je ove godine prvi put održan u Nišu.

Nastavnik Milan Dinić informatiku predaje u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Žitkovcu kod Aleksinca. Njegovi učenici već nekoliko godina pobeđuju na republičkim takmičenjema iz informatike i Tesla Info kupu.

Njegov kolega Mladen Jovanović, koji predaje u školi Desanka Maksimović u Čokotu kod Niša, kaže da iza ove nagrade stoji dosta truda. Informatika je predmet koji se stalno menja i traži usavršavanje.

Forum naprednih tehnologija, koji je prvi put organizovan u Nišu, specijalnu nagradu je dobio za izuzetnu organizaciju i posećenost. Za dva dana taj sajam obišlo je više od 7.500 posetilaca.

Naši sagovornici podsećaju da mladim ljudima poznavanje informatike može doneti mnoge prednosti u životu i karijeri.

Obojica nastavnika, koji fantastične rezultate postižu u malim sredinama, ističu da je krajnje vreme da informatika prestane da bude izborni predmet u našim školama.

Dejan Tasić RTS

video...

Komentara: 0


#   Aleksinac   Žitkovac   Čokot   informatika   nagrada   Desanka Maksimović OŠ   Ministarstvo prosvete   Vuk Karadžić OŠ   Milan Dinić   Mladen Jovanović   Forum naprednih tehnologija
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima