Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pukne svaki drugi brak: Piroćanci se razvode najčešće

rssBookmark and Share

Pirot 22.10.2013. Tanjug

Prema podacima nadležnih institucija u Pirotu se skoro svaki drugi brak završava razvodom.

Pukne svaki drugi brak: Piroćanci se razvode najčešće

Tako je od početka godine evidentirano 84 razvoda, a sklopljeno je 203 braka, dok je u istom periodu prošle godine razvedeno čak 129 brakova, a 184 sklopljeno - podaci su Osnovnog suda u Pirotu.

Kako je izjavila direktorka pirotskog Centra za socijalni rad Marija Vasić najčešći uzroci za razvog braka jesu netolerancija, ali i loša ekonomska situacija.

Pre svega je to nedostatak tolerancije i dobre komunikacije među supružnicima. Oni često navode da je neko treći kriv za razvod i to uglavnom neko od srodnika, roditelji jednog ili drugog partera, jer obično žive u zajednici ili su ekonomski zavisni od svojih roditelji koji se mešaju u brak svoje dece što izaziva određene sukobe i ovo bude jedan od češćih uzroka za razvod, kaže Vasić.

Ona je dodala da, takođe, teška ekonomska situacija dovodi do udaljavanja među bračnim partnerima koji izgube negde te niti normalne komunikacije što takođe dovodi do razvoda. Alkoholizam ili patološko ponašanje jednog od bračnih partnera, preljuba i nasilje u porodici koje je sve izraženije poslednjih godina, takođe su uzroci koji dovode do raskida bračnih zajednica - kazala je Vasić.

 

Komentara: 0


#   Pirot   Centar za socijalni rad   Marija Vasić   nasilje u porodici
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima