Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ambasadori kulture; Niški hor "Branko" nastupa u Jerusalimu u organizaciji pravoslavnih Arapa

rssBookmark and Share

Niš 24.11.2022. Z.S. Južna Srbija Info

Sa blagoslovom patrijarha Jerusalimskog Teofila III, u organizaciji hora pravoslavnih Arapa "Svetog apostola Jakova", hor NCPD "Branko" iz Niša, istinski ambasador srpske duhovne i svetovne kulture, nastupa u Jerusalimu u subotu 26. novembra u sali "Notr Dam".

Ambasadori kulture; Niški hor "Branko" nastupa u Jerusalimu u organizaciji pravoslavnih Arapa

Organizator koncerta, je hor pravoslavnih Arapa "Svetog apostola Jakova" iz istoimene crkve, koja se nalazi u sklopu hrama Vaskrsenja u Jerusalimu.

Još jednom, hor Niško crkvene pevačke družine "Branko", koji neprekidno deluje, već 135 godina pri Sabornom hramu u Nišu, nosilac brojnih priznanja, osnivač i organizator festivala duhovne muzike "Muzički edikt", koji svake druge godine okuplja u Nišu na stotine pevača iz celog sveta, dokazo je, da je dostojan predstavnik srpske duhovnosti i kulture.

Da podsetimo, sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa niškog G.G. Arsenija, članovi hora NCPD "Branko" iz Niša, nalaze se u Svetoj zemlji, gde koncertno nastupaju i učestvuju na crkvenim službama.

 

 

Komentara: 0


#   Niš   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Jerusalim   Hor Branko   Vladika Arsenije   Sveta zemlja   Patrijarh Teofil treći
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima