Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spisak stvari potrebnih za školu nakon prvog polugodišta i saveti za njihovu kupovinu

Bookmark and Share

08.02.2023. Nikola Stojanović

Polazak u školu, obnavljanje školskog pribora nakon jednog polugodišta, sve je to jedan od najzanimljivijih delova školovanja, posebno za školarce u osnovnim školama.

Pribor
Pribor

 

Dok stariji često više i ne vode računa o tome kakve su sveske, pribori, rančevi, osnovcima je i te kako potrebno da sve to što dobiju ili kupe bude baš prema njihovim potrebama, a pre svega prema njihovom ukusu. Jer kada im se nešto i fizički dopada, onda će radije koristiti i u tome uživati, što u određenoj meri obezbeđuje i bolje rezultate tokom školske godine. 

Školski pribor i uopšte stvari koje su potrebne u toku školske godine formiraju dugačak spisak. Tu su rančevi, pernice za dečake, devojčice, sav pribor od grafitne olovke, preko bojica, do pera, lenjira i drugog propratnog materijala. Onda na sve to dolaze sveske, obeleživači, i tako dalje, i tako dalje. O spisku ćemo već naknadno pisati, ali hajde da najpre vidimo kako se sve to kupuje.

Da li je potrebno pribor kupovati pre početka školske godine?

Česta greška mnogih roditelja, kao i učenika, jeste da pod euforijom i uzbuđenjem popuste, pa kupuju kompletan pribor, a često i više od toga, pre početka školske godine. Za neke stvari je to dobro, ali to je manji deo potrebnih sa spiska. Ranac za školu je uvek dobro uzeti pre, kada se naiđe na kvalitetan, odgovarajući ranac, posebno ako je na akciji. Sveske možete uzeti bilo kada, jer ćete ih sigurno uzimati tokom cele godine, kao i brojni potrošni materijal.

Ali, određene stavke sa spiska preskočite i uzimajte ih kada tačno znate šta je potrebno za rad tokom godine, kada dobijete tačna uputstva od učitelja i nastavnika i kada u stvari se i stvori potreba za njima. Neretko se dogodi da se određeni delovi pribora nikada ni ne upotrebe, zato je važno pametno kupovati i ujedno ulagati u kvalitet. 

Spisak za školski pribor

Na prvom mestu jeste školski ranac. Odmah do njega dolaze pernice za dečake ili devojčice, a onda i ono šta u pernice ide: olovke, gumice, rezači, bojice, šestar, lenjiri, makaze za pair… Spisku dodajte sveske različitih formata, blok za likovno, kao i oprema za fizičko. Posebnu pažnju uvek obratite na odabir ranca i pernice. Dok je važno da ranac ima anatomsku podršku i da odgovara uzrastu, pernica je deo školskog pribora koji se iz više razloga pažljivo bira. 

Riznica ili pernica?

Bitan deo školskog pribora jesu pernice. Zato se u stvari i odvajaju na pernice za dečake i devojčice, baš kao i rančevi, jer skupa čine dva osnovna simbola samih đaka. I dok ranac zahteva da bude kvalitetan zbog pravilnog razvoja i lakšeg nošenja, pernice za dečake zahtevaju da budu u skladu sa ukusom dečaka, one za devojčice da prate njihova interesovanja i želje kada su dezeni i boje u pitanju, a sve zajedno potrebno je da nude mesto za sav pribor, a nekada i neki papirć, danas već i mobilni telefon, što znači da bi trebalo da budu veće i prilično praktične. 

Pernice za dečake su uvek u nekim plavim tonovima i sa nekim dezenima koji ih podsećaju uglavnom na omiljene junake, a to im izgleda daje snagu da bolje uče i savladavaju gradivo. Ono šta je bitno jeste da uvek tražite pernice koje su od kvalitetnih materijala sa dovoljno prostora za sav postojeći pribor, tako da sve bude na jednom mestu, jer se koriste konstantno i u školi i kod kuće. Ujedno, pernice su odlične i kao poklon, bilo da su pernice za dečake ili devojčice. 

 

Komentara: 0


#   školska godina   školska oprema   polugodište
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima