Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Egipat Hurgada letovanje – prilika koja se ne propušta

Bookmark and Share

08.06.2021. Nikola Stojanović

Odlazak na letovanje savršen je način da se pruži odmor nakon obimnih poslovnih obaveza. Odabir Egipat Hurgada letovanje kao ciljnu destinaciju, danas predstavlja gotovo nenadmašan izbor koji spaja lepo i korisno – neverovatne mogućnosti za relaksaciju i uživanje, uz obilazak znamenitosti i upoznavanje peščanih i pustinjskih krajeva sveta.

egipat Hurgada
egipat Hurgada

Mnogo je razloga zašto je baš Egipat Hurgada letovanje prilika koja se ne propušta. Veliki broj luksuznih sadržaja, bogata ponuda izleta, atraktivni smeštaj i sjajne cene, ono su što ovu destinaciju čini veoma traženom za današnja putovanja. Ukoliko se „poklope sve kockice“, ova destinacija iz snova treba da bude i vaš izbor.

Turistički aranžmani za svaki džep

Iako na prvi pogled ova destinacija može delovati kao nedostižna, pre svega skupocena i isključivo luksuzna, veliki broj agencija danas nudi fenomenalne aranžmane uz neverovatno niske cene. U zavisnosti od želja i potreba turista, njihovih finansijskih mogućnosti i termina putovanja, može se odabrati veliki broj raznovrsnih paketa usluga. Na taj način, dostupni su aranžmani od 580 evra, pa do petostruko većih suma novca.

U velikom broju raspoloživih smeštaja nalaze se mogućnosti odsedanja u luksuznim hotelima sa pet i više zvezdica, ili u privatnim apartmanima, što je jeftinija varijanta. Takođe, cena varira i u smislu da li se radi o direktnom, čarter letu, ili standardnom putovanju koje obuhvata presedanje. Istovremeno, vansezonski polasci su uvek jeftiniji nego u pravoj sezoni. Istovremeno, specijalni popusti odobravaju se i duži boravak na letovanju.

Atrakcije koje oduševljavaju turiste

Egipat je poznat kao područje faraona, luskuza, svetskih atrakcija – piramida i mnogo kvalitetnog sadržaja za odmor iz snova. Hurgada predstavlja jedno od nastarijih letovališta na ovom području, u inspirativnoj prirodnoj oazi Crvenog mora. Egipatske piramide su neizostavan deo izleta na ovoj destinaciji, bez obzira na period putovanja. Mesta koja predstavljaju grobnice čuvenih faraona, zatim ostaci civilizacije, istorijski muzeji i mnogo drugih znamenitosti, ono su što turisti najčešće žele prvo da posete nakon kvalitetnog kupanja. Ono što je jedna od glavnih atrakcija jeste odlazak na ronjenje u Hurgadi, jer čisto i blistavo more daje odličnu preglednost živog sveta pod vodom. Ogroman akvarijum koji ima više od hiljadu životinja, razvrstanih u preko stotinu vrsta, privlači pažnju i osvaja srce svakog turiste.

Nezaobilazan deo kada je u pitanju Egipat Hurgada letovanje jeste i safari pustinjskim predelima, kao i jahanje divnih kamila, koje su uvek raspoložene za „krug“ vožnje po vrelom i čistom pesku. Iako deluje da u ovim krajevima nema puno mesta kvalitetnom šopingu, Hurgada je tu da dokaže suprotno, odnosno čuveni bulevar Marina, gde se nalazi više stotina ugostiteljskih i trgovinskih objekata. Kako je voda ono što posebno osvaja u čuvenoj Hurgadi, krstarenje morskim talasima uz najluksuznije i unikatne brodove – ogromnih prostora, zatim sa staklenim dnom, specijalnim drugim pogodnostima, čine doživljaj sjajnim.

Egipat Hurgada letovanje predstavlja nezaobilazan izbor današnjih turista, bez obzira na želje, potrebe i trajanje samog putovanja. Ova destinacija može da ispuni snove svakog posetioca svojim kvalitetnim i raznovrsnim sadržajem. Zahvaljujući odličnoj razvijenosti i spoju sa tradicionalnom egipatskom civilizacijom, Egipat Hurgada letovanje predstavlja izbor koji omogućava i turističko putovanje radi upoznavanja prastarih tekovina, ali i savremeno letovanje radi rekreacije i komfornog odmora.


#   turizam   letovanje   Egipat   Hurgada ltovanje
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima