Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sokobanja na prvom mestu i beleži sve rekorde po broju izdatih vaučera

rssBookmark and Share

Sokobanja 16.08.2017. Južna Srbija Info

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je, juče nakon obilaska letnje pozornice ,,Vrelo”, da je Sokobanja na prvom mestu i da beleži sve rekorde po broju izdatih vaučera.

Foto: soko-banja.info
Foto: soko-banja.info

Ljajić je u Sokobanji istakao da je za boravak na ovoj destinaciji već izdato oko 20.000 vaučera, odnosno četvrtina ukupno izdatih vaučera.

On je istakao da se 236 ugostiteljskih objekata prijavilo za vaučere, što je duplo više nego prošle godine.

,,Mi smo zadovoljni turističkom sezonom i u Srbiji i u Sokobanji. Kao što vidite Sokobanja je prepuna turista”, rekao je Ljajić, dodajući da je prvi vaučer izdat i napisan baš u Sokobanji.

Prema njegovim rečima, prvi vaučer napisan je 1837. godine kada je po nalogu knjaza Miloša Obrenovića tadašnji zastavnik Lazarević iz Vojno policijske uprave u Kragujevcu prebačen u Sokobanju radi lečenja i odmora.

Kako kaže, 180 godina kasnije i mi izdajemo vaučere, a mesto sa najdužom tradicijom ne samo u Srbiji već u bivšoj Jugoslaviji, Sokobanja, beleži rekorde.

”To je svojevrstan kuriozitet. Ovde je izdat i napisan prvi vaučer, a sada je Sokobanja i na prvom mestu i beleži sve rekorde po broju izdatih vaučera”, rekao je Ljajić, navodeći da 14.500 turista trenutno boravi u toj banji.

Prema njegovim rečima, upravo zbog toga što su prepoznati potencijali koje Sokobanja ima, vlada želi da ta banja postane još ozbiljnija turistička destinacija.

,,U prvih šest meseci ove godine imamo 34 odsto veći broj turista u Sokobanji, 39 odsto veći broj noćenja i posle Vrnjačke banje, Sokobanja je na drugom mestu po broju noćenja što se banjskih mesta tiče”, rekao je ministar.

Međutim, kako kaže, to sve nije dovoljno jer postoji želja da se poveća broj stranih turista kojih je relativno malo.

,,Da bismo povećali broj stranih turista moramo da poboljšamo turističku ponudu kroz razvoj turističke infrastrukture i raznovrsniju i bogatiju ponudu”’, rekao je Ljajić.
Prema njegovim rečima, letnja pozornica je jedan od načina.
,,Ovo će biti najveća i najmodernija letnja pozornica u celoj Srbiji. Očekujemo da bude završena naredne godine i verujem da će, kada budemo održavali manifestacije, one biti organizovane na ovoj pozornici”, rekao je Ljajić.

Kako je dodao, pozornica će imati 1.500 sedećih mesta, a biće opremljena najmodernijom tehnikom i opremom.

,,Mislim da će turistička ponuda biti značajno bogatija i na taj način želimo da iskoristimo sve potencijale koje Sokobanja ima”, zaključio je Ljajić.

Direktor Organizacije za turizam i kullturu Sokobanje Ljubinko Milenković rekao je da je u toku izgradnja prve faze velike scene letnje pozornice.

Prema njegovim rečima, cela investicija prve faze je 40 miliona dinara, od čega je ministarstvo izdvojilo 18 miliona, a lokalna samouprava 22 miliona dinara.

Kako je naveo, radovi na prvoj fazi trebalo bi da budu završeni do 28. septembra, nakon čega bi se odmah nastavila druga faza projekta što podrazumeva fasadne radove, elektroinstalaije, parterno uređenje i dr.

Komentara: 1


#   Sokobanja   turizam   Rasim Ljajić   Ljubinko Milenković   lokalna samouprava   letnja pozornica   turistički vaučeri
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+) (-)

    relja, 22.08.2017.:
    Drugu godinu sam sa vaučerima u Sokobanji.Lepa je i ima mnogo sadržaja.Ali,primečujem poskupili su odmah nočenja i smanjili kvalitet prenočišta, I zato me više nema u Sokobanji. Treba videti i Zap .Srbiju.


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}