Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Crnogorski sud odobrio izručenje Zorana Ajkovića

rssBookmark and Share

17.07.2014. Tanjug

Viši sud u Podgorici doneo je rešenje kojim se Srbiji odobrava ekstradicija Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula(43), za kojim je raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je učestvovao u iznudi u Nišu.

Crnogorski sud odobrio izručenje Zorana Ajkovića

Kako prenosi RTCG, pozivajući se na portal Analitika, Ajkovićev advokat Branko Anđelić potvrdio je da je odobreno izručenje njegovog klijenta.

Anđelić je naglasio da se neće žaliti, kako bi se procedura ekstradicije ubrzala. Očekuje da će Ajković već za desetak dana biti isporučen Srbiji.

Srbija je 15. maja raspisala međunarodnu poternicu za Ajkovićem, a uhapšen je 12. juna tokom rutinske saobraćajne kontrole nadomak Podgorice.

Postupak u Nišu vodi se protiv njega zbog sumnje da je zajedno sa bratom Mirkom (30) i još trojicom Prokupčana iznudio novac od dvoje sugrađana.

Sumnja se da su primorali bračni par iz okoline Niša da im plac vredan 11 miliona dinara prodaju na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra.

Ajković slovi za najbogatijeg Nišliju, a u policiji veruju da je vođa tamošnjeg narko-klana, navodi RTCG.

Prema informacijama srpskih medija, Ajković je pod istragom i zbog ubistva novinara iz Jagodine Milana Pantića (47) koji je 11. juna 2001. godine nasmrt pretučen u hodniku zgrade u kojoj je živeo.


#   zatvor   Zoran Ajković   bračni par   izručenje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima