Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

MUP pokrenuo istragu protiv Šarića iz Niša!

rssBookmark and Share

22.08.2013. Autor: Informer

Zoran Ajković Ajkula (36) iz Niša pod istragom je policije zbog sumnje da je oprao milione evra od droge. Ajković je venčani kum Goge Sekulić

MUP pokrenuo istragu protiv Šarića iz Niša!

Srpska policija u saradnji sa Interpolom i kolegama iz Švajcarske, pokrenula je opsežnu istragu protiv Zorana Ajkovića Ajkule (36), iz Niša zbog sumnje da je sa članovima svoje porodice oprao milione evra od droge ulažući u nekretnine.

On se tereti da drži kompletno tržište kokaina i heroina u Švajcarskoj i južnoj Srbiji.. Po uzoru na narko-bosa Darka Šarića on je novac od prodaje narkotika ulagao u privatizaciju društvenih preduzeća. kako saznaje Informer već je uhapšena njegova sestra Vesna Ajković, zbog utaje poreza u iznosu od 132 miliona dinara.

Pretresom njenog stana pronađeni su i falsifikovani češki pasoš, i na desetine ugovora i specifikacija o zajmovima i nepokretnostima koje poseduje ta porodica.

Zoran je sa bratom Mirkom i ocem Veselinom još 2001. u Beloj knjizi organizovanog kriminala, MUP Srbije, označen kao pripadnik niške kriminalne grupe koja se bavi švercom heroina i kokaina iz Turske preko Srbije u Švajcarsku.

Zanimljivo je i da je on venčani kum pevačice Goge Sekulić.


#   policija   MUP RS
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima