Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokradena operaciona sala

rssBookmark and Share

28.01.2012. Autor : J. S. |

Skandal u vranjanskoj bolnici, pokradena operaciona sala. Ukradeni delovi sa lataroskopskog aparata. Sumnjaju u zaposlene...

Pokradena operaciona sala

Na ginekološko-akušerskom odeljenju vranjske bolnice otkrivena je nesvakidašnja krađa. Neko se drznuo i odneo dragocenu medicinsku opremu. Iz operacione stale nestali su delovi sa aparata za laparoskopiju. Slučaj je prijavljen policiji.

I dok se očekuje dolazak stručnjaka iz Niša, koji će vršiti poligrafska ispitivanja sumnjivih osoba, direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Uroš Trajković kaže da je reč "o klasičnoj sabotaži". Nekome, objašnjava, očigledno ne ide u prilog da se u bolnici radi nešto "dobro", već se vodi prava medijska hajka protiv ove ustanove.


-U četvrtak je otkriveno da su skinuti delovi sa laparaskopskog aparata. Oni su apsolutno beskorisni ukoliko nisu na pomenutom aparatu, tako da se nameće ideja da je neko imao nameru da sabotira rad tog aparata koji je tek nešto više od godinu dana u našem zdravstvenom centru i njime su operisane 82 žene - kaže dr Uroš Trajković.

Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih istrazi, sumnja se da je krađu medicinske opreme izveo neko od zaposlenih, jer se aparat nalazi u operacionoj sali, gde je dozvoljen pristup isključivo zaposlenima.

-Ovako nešto može uraditi samo bolestan um, koji ispred sebe ima druge ciljeve, a ne pacijente. Da zlo bude veće, ovo nije prvi put da se vrši sabotaža rada ovog aparata. Letos su podnošene anonimne prijave kako je aparat kupljen bez tendera, što je, naravno, čista glupost - kaže Trajković i dodaje da je o materijalnoj šteti nemoguće govoriti s obzirom na to da aparat bez tih delova ne može da radi.

Trajković kaže da će nakon policijske istrage i utvrđivanja krivca, osim zakonske kazne koja je predviđena za krađu, svi oni koji su učestvovali u ovome ostati bez posla.


#   Uroš Trajković   bez posla
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima